4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPerformanță în tenis: Sorana Cîrstea întregește careul româncelor la Turneul de la...

Performanță în tenis: Sorana Cîrstea întregește careul româncelor la Turneul de la Madrid

Turneul de la Madrid, desfăşurat în complexul denumit Caja Magica, este unul magic pentru jucătoarele din România. Sorana Cîrstea (România, 127 WTA) a învins-o marţi seară pe Danka Kovinic (Muntenegru, 52 WTA), scor 6-3, 7-5, alăturându-se româncelor Simona Halep, Irina Begu şi Patricia Ţig, în optimile de finală.

Cîrstea revine astfel  în prim-planul tenisului mondial, cu un rezultat pe care nici nu îl visa în urmă cu câteva luni. Sorana a început anul pe locul 244 WTA, însă ambiţia, iar acum wild cardul primit de la Ion Ţiriac, au ajutat-o să acceadă printre cele mai bune 16 jucătoare din Madrid. Sportiva din Târgovişte nu mai atinsese din 2013 faza optimilor într-un turneu Premier Mandatory, atunci când s-a oprit în finală la Toronto (2-6, 0-6 cu Serena WIlliams).

Sorana Cîrstea o mai învinsese pe Danka Kovinic, adversara din turul doi, în sferturi la Rio de Janeiro, scor 6-1, 6-2, aşa că muntenegreanca ştia ce o aşteaptă. Nu a putut însă opri tăvălugul care venea din partea opusă a fileului şi care a făcut ravagii încă din primul game. Sorana a pornit ca din puşcă, realizând o serie de 5 game-uri la rând. Deşi adversara a replicat cu trei game-uri consecutive, Cîrstea nu a mai ezitat şi a închis manşa cu 6-3.

Setul secund a fost mult mai echilibrat, Kovinic conducând cu 1-0, apoi cu 4-3, moment în care Cîrstea a venit tare din urmă. Sorana a servit pentru meci la 5-4, dar s-a văzut egalată, pentru ca jucătoarea mai în formă să facă diferenţa în prelungiri. Ultimele două game-uri din actul secund au fost câştigate la 30 de Sorana, iar meciul s-a încheiat cu 6-3, 7-5, după o oră şi 20 de minute de joc.

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 60.000 de euro şi 120 de puncte WTA, iar în optimile programate miercuri se va duela cu Laura Siegemund (Germania, 44 WTA), după ora 17:30. Astfel, Cîrstea o poate răzbuna pe Halep, după ce Simona a pierdut în urmă cu două săptămâni în faţa nemţoaicei, în turul doi la Stuttgart, scor 6-1, 6-2.

Tot miercuri ,vor avea loc şi meciurile Simona Halep (România, 7 WTA) – Timea Bacsinszky (Elveţia, 15 WTA), după 15:00, Irina Begu (România, 34 WTA) – Cristina McHale (SUA, 59 WTA), de la 13:00, şi Patricia Ţig (România, 134 WTA) – Madison Keys (SUA, 25 WTA), după 22:30.

Citește și: Halep, Begu și Țig au aflat la ce oră își vor înfrunta miercuri adversarele din optimi la Madrid

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă