13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPerchezitii la sediul clubului Juventus - Luciano Moggi, din nou acuzat

Perchezitii la sediul clubului Juventus – Luciano Moggi, din nou acuzat

Politia financiara a efectuat, joi dimineata, perchezitii la sediul clubului Juventus Torino, in cadrul anchetei privind presupusa manipulare ilegala a unor sume de bani, iar fostul director general al gruparii, Luciano Moggi, a fost pus sub acuzare in legatura cu acest dosar, informeaza AFP. Moggi, in varsta de 68 de ani, a mai fost pus sub acuzare de Parchetul din Napoli pentru “asociere in vederea savarsirii de frauda sportiva” si de Parchetul din Roma pentru concurenta neloiala pe piata transferurilor.
Anchetatorii, insotiti de procurorul adjunct din Torino, Bruno Tinti, au perchezitionat sediul clubului Juventus. Alte perchezitii au avut loc la domiciliul lui Luciano Moggi si la cel al lui Antonio Giraudo, fost administrator-delegat al gruparii italiene, cercetat pentru fals in acte si frauda fiscala.
Procurorii din Torino sunt interesati in special de actele referitoare la vanzarea, in august 2002, a mijlocasului Matteo Brighi de la Juventus la Parma, dar si de cele legate de achizitionarea portarului Gianluigi Buffon, care evolueaza la echipa torineza din 2001. Cotidianul “La Stampa” a notat, marti, ca Moggi a folosit facturi false in transferul mijlocasului Adrian Mutu la gruparea italiana.
Scandalul din campionatul Italiei a aparut dupa ce presa a publicat conversatiile telefonice pe care Luciano Moggi le-a avut cu Pierluigi Pairetto, un responsabil al Comisiei de Arbitri a Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC), care s-a ocupat timp de sase sezoane de desemnarea arbitrilor la meciurile disputate in Italia.
De asemenea, printre capetele de acuzare figureaza si modalitatea de plata de la transferul lui Adrian Mutu, efectuat de o societate fictiva din Londra.

Cele mai citite

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...
Ultima oră
Pe aceeași temă