13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPentru majoritatea cluburilor, lista transferurilor s-a inchis

Pentru majoritatea cluburilor, lista transferurilor s-a inchis

Pana la reluarea campionatului au mai ramas cateva zile, divizionarele si-au incheiat pregatirile, loturile de jucatori au fost completate, s-au schimbat garniturile de antrenori pe mai multe banci tehnice, toate echipele fiind gata de start. Reintoarcerea mai multor jucatori care activau la cluburi din strainatate a marcat perioada de transferuri. O campioana in acest sens este Dinamo, care a adus in aceasta iarna cinci stranieri: Danciulescu (Shandong Lunengon), Catalin Munteanu (Murcia), Cristi Munteanu (AEK Larnaca), Alexa (Beijing Guan), Barcauan (Sahtior Donetk) si numai doua achizitii de pe plan intern, Curt si D. Mihut, un jucator tanar de la FC Oradea.
Steaua, mai saraca in materie de noutati, i-a transferat pe portarul Fernandes Carlos de la Boavista si pe Cristocea de la Farul si asteapta, pe ultimii metri, rezolvarea transferului a doi jucatori australieni. Poli Timisoara isi pastreaza locul de lider, a investit 4 milioane de dolari si a adus la Timisoara 13 jucatori noi: un stranier, Alin Stoica, liber de contract, doi sarbi de la Rad Belgrad, Stanici si Gluscevici, si ungurul Simek. Printre achizitile de marca ale banatenilor se mai numara Plesan si Izvoranu.
In Giulesti au revenit Pancu si Viorel Moldovan. Rapidistii si-au completat lotul cu doi armeni – Apula Bete si Lombe de la Pyunic Erevan – si Zeciu, jucator liber de contract. Si echipa lui Dorinel Munteanu, CFR Cluj, a recuperat un stranier, Dumitru Mitu, jucator al lui Dinamo Zagreb.
Cu un nou antrenor pe banca, Petre Grigoras, Otelul incearca sa scape de retrogradare si a schimbat aproape tot lotul de jucatori, lista de transferuri a galatenilor cuprinzand nu mai putin de 17 nume noi. Printre ei, Baltoi si Semeghin de la Dinamo, Brujan de la FC Brasov, Dobre (FC Arges), dar si portarul Bogdan Stelea. Printre achizitiile din aceasta iarna – cu multi jucatori din esalonul secund – se afla, insa, si un brazilian – Rancan.
Renumita pentru transferurile “la gramada”, FC Vaslui si Mircea Rednic s-au temperat putin. Au dat drumul la zece jucatori si au cumparat numai sase, cea mai importanta achizitie fiind Croitoru de la FCM Bacau. Bancarii nu se pot lauda decat cu trei noutati, toate venite din curtea lui Dinamo. Daca transferul lui Chihaia este cert, Nationalul are de rezolvat, pe ultimii metri, aducerea lui Tames si Mihalcea. Jiul se poate lauda cu trei transferuri de marca: Dinita de la Steaua, Paleacu si Soltuz (Poli Timisoara). A mai fost adus in Vale si Giuchici de la Gloria Bistrita. Viorel Hizo si-a completat garnitura cu Dragomir (Otelul), Sava (FC Arges) si un stranier, sarbul Vranjikovici.
Daca Farul se poate lauda, totusi, cu Gheara si un jucator luat de la vecini, Boghitoi (Portul), doua divizionare, FCM Bacau si Sportul Studentesc, incep returul fara noutati. Mai sunt cateva zile si este greu de crezut ca pot interveni mari modificari. Daca pentru unele divizionare transferurile s-au facut in functie de necesitati, pentru altele ele au depins de posibilitatile financiare.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă