Patru nume mari, trimise la plimbare

Trei foste prim-divizionare (Poli Iaşi, Farul Constanţa, FC Baia Mare) şi o echipă de legendă a fotbalului românesc (Arieşul Turda) au fost anunţate ieri de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal că nu au ...

Share

Bogdan Costea 0 comentarii

19.08.2010 - 20:15

Trei foste prim-divizionare (Poli Iaşi, Farul Constanţa, FC Baia Mare) şi o echipă de legendă a fotbalului românesc (Arieşul Turda) au fost anunţate ieri de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal că nu au fost înscrise în ediţia 2010-2011 a Ligii II-a. Cluburile menţionate nu au făcut dovada către FRF a existenţei surselor de finanţare pentru campionatul care va urma şi, în plus, nu şi-au achitat obligaţiile financiare existente în acest moment către anumiţi jucători. Toate aceste hotărâri sunt cu termen de recurs în 24 de ore. Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal se va întruni vineri.
În ceea ce priveşte Farul, clubul are restanţe financiare către trei jucători. Este vorba de 60.000 de euro către Dragan Gosici, Andrei Rastovaci şi Gaston Mendy.

Dispare Poli, apare ACSMU Poli

Unul dintre fondatorii clubului ACSMU Poli Iaşi şi fost fotbalist la Poli Iaşi, Adrian Ambrosie, a declarat că gruparea nou-înfiinţată ar putea ataca promovarea în Liga I. „ACSMU Poli Iaşi nu va fi afectată de decizia UEFA referitoare la interzicerea promovării pe o perioadă de trei ani pentru anumite cluburi, aşa că va putea ataca promovarea în Liga I. Asocierea dintre Navobi Charity Cup şi Tricolorul Breaza este regulamentară, aşa că, dacă Farul Constanţa şi Poli Iaşi nu vor avea drept de joc în Liga
a II-a, noi vom putea evolua în al doilea eşalon fotbalistic. Dacă ne vom clasa pe o poziţie promovabilă, Iaşul ar putea fi din nou reprezentat în Liga I. Avem deja o colaborare şi cu CS Politehnica şi ne dorim ca la această echipă să joace cât mai mulţi fotbalişti din propria pepinieră", a spus Ambrosie, care a adăugat că Grigore Sichitiu urmează să fie preşedintele clubului, iar Ionuţ Popa (foto), antrenor principal.

ÎNLOCUITORI
Cine profită

Mai multe formaţii şi-au anunţat deja intenţia de a ocupa locurile libere lăsate de cele patru. Printre ele, Dinamo II, ACS Recaş, ACSMU Poli Iaşi (are la bază Tricolorul Breaza), formaţii care spun că pot face dovada unor bugete competitive.

Citește totul despre:

Comentarii