11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPatru divizionare A nu au antrenori cu licenta PRO

Patru divizionare A nu au antrenori cu licenta PRO

Divizionarele A Steaua, FC National, FC Vaslui si Jiul Petrosani nu respecta prevederile Manualului UEFA de licentiere a cluburilor cu privire la obligativitatea ca antrenorul principal sa detina licenta PRO, se arata intr-un comunicat al Scolii Federale de Antrenori.
In cazul tehnicianului formatiei Steaua, Oleg Protasov, Scoala Federala de Antrenori din cadrul FRF asteapta un raspuns din partea Federatiei Ucrainene de Fotbal, daca acesta detine sau nu licenta PRO. Situatia va fi analizata de departamentul de licentiere din cadrul FRF si se va lua o decizie in acest sens, se precizeaza in comunicatul citat.
Directorul Scolii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, a declarat ca tehnicianul formatiei FC National, Roberto Landi, a absolvit cursurile scolii de antrenori de la Coverciano, dar numai cu categoria A, si nu cu licenta PRO. “Vara trecuta am primit un fax de la Coverciano, pe care il avem la sediul federatiei, prin care am fost informati ca Roberto Landi detine doar categoria A de antrenor. Deci noi avem fapte, nu vorbe”, a spus Radulescu.
Mircea Radulescu a afirmat ca in sezonul trecut sapte antrenori din Divizia A, printre care Razvan Lucescu, Cosmin Olaroiu, Ionut Popa si Petre Grigoras, au fost in situatia de a antrena fara a detine licenta PRO. “In timpul campionatului trecut ei au urmat cursurile si noi le-am echivalat, iar vara aceasta vor intra in posesia licentei PRO”, a completat Radulescu, precizand ca acesta este si motivul pentru care Roberto Landi a fost lasat sa antreneze, in speranta ca va obtine licenta PRO de la Coverciano.
Intrebat despre situatia tehnicienilor echipelor FC Vaslui si Jiul Petrosani, Basarab Panduru, respectiv Ionut Chirila, Radulescu a afirmat ca este posibil ca acesti doi tehnicieni sa se inscrie la cursuri, sezonul viitor, pentru a obtine dreptul de a antrena in Divizia A. “S-ar putea inscrie in sezonul viitor. Nu stiu daca le vor fi echivalate si lor cursurile precum celorlalti antrenori, nu s-a luat inca o decizie la nivelul compartimentului de licentiere. Suntem in intarziere fata de anumite tari, in care la nivelul antrenorilor principali, in prima liga profesionista, nu se pune problema sa nu aiba licenta cea mai inalta pe care UEFA o cere, respectiv licenta PRO”, a incheiat Radulescu.

Cele mai citite

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă