18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialOpt etape de suspendare?

Opt etape de suspendare?

Comisia de disciplina a Federatiei Romane de Fotbal va decide azi daca Mirel Radoi, capitanul echipei Steaua, va fi suspendat pentru opt etape din campionatul intern ca urmare a parasirii lotului echipei nationale inaintea meciului cu Olanda. Situatia e foarte incurcata: Piturca a facut un raport in care il acuza pe stelist ca ar fi putut juca si ca a parasit cantonamentul de capul sau, fara sa ceara voie cuiva, in timp ce jucatorul sustine sus si tare ca selectionerul l-a trimis la medic pentru a se trata si ca i-a permis sa plece din cantonament! Practic, comisia trebuie se decida in cuvantul cui are mai multa incredere: al selectionerului sau al jucatorului?
Avocatul jucatorului, Catalin Ciubota, e de parere ca Radoi nu poate fi sanctionat: “Lui Mirel Radoi i se imputa o culpa care nu se afla in statutul disciplinar. Pentru ca in articolul prin care poate fi sanctionat se mentioneaza despre neprezentarea unui jucator la data si locul convocarii, si nu la plecarea acestuia din cantonament”, a explicat Ciubota.
Comisia de disciplina a FRF a motivat decizia amanarii pronuntarii in cazul Radoi prin faptul ca “FC Steaua trebuie sa depuna la comisie alte acte si inscrisuri medicale si pentru a lamuri neconcordanta intre autorul sesizarii si semnatarul acesteia”. Sesizarea in baza careia Comisia de disciplina il judeca pe Mirel Radoi ii apartine selectionerului Victor Piturca, dar este semnata in numele acestuia de metodistul echipei nationale, Dan Apolzan.
De asemenea, Comisia de disciplina a cerut patronului clubului Steaua, Gigi Becali, explicatii dupa ce acesta declarase ca, daca federatia vrea sa deschida un razboi cu el, o sa-l aiba.

Victor Piturca: “Daca domnul Radoi sustine ca eu i-am dat voie sa plece din cantonament, inseamna ca sunt nebun. Poate am innebunit in seara aia, cine stie. Adevarul e ca sunt surprins si dezamagit. E pacat de Radoi. In loc sa vina umil si sa recunoasca greseala, acum minte cu nerusinare”.
Mirel Radoi: “Am vorbit cu selectionerul care mi-a zis sa mai stau doua zile pentru ca nu are pe cine sa cheme in locul meu. Dar eu nu puteam sa plec direct de la Rotterdam ca il pierdeam pe doctorul de la Bologna, care intra in concediu. Atunci mi-a zis: "Du-te si fa-te bine". Asa ca mi-am luat echipamentul si am plecat”.
Gigi Becali: “Dorinel va veni si va confirma exact ce s-a intamplat cu Mirel Radoi. Va fi martor in toate procesele, cu minciunile care s-au vehiculat, ca a plecat Mirel Radoi din cantonament de capul lui. Mirel Radoi va face o conferinta de presa. Nu va spune multe lucruri, ca el e jucator, va spune durerea pe care o are in suflet”.
Dorinel Munteanu: “Eu voi spune ce stiu, ce s-a intamplat in camera, a fost accidentat, il cred. Decizia de a pleca a fost a lui Radoi, nu pot sa-l influentez eu intr-un fel sau altul. Am discutat si cu Piti, si cu Mirel, dar nu sunt avocat. Parerea mea e ca pana la urma se vor impaca si va veni la nationala”.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă