15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialOlimpiada de la Beijing va avea loc si la... Hong Kong

Olimpiada de la Beijing va avea loc si la… Hong Kong

Comitetul International Olimpic a anuntat ieri ca a ajuns la un acord cu organizatorii Jocurilor Olimpice din 2008 privind desfasurarea competitiilor de echitatie, amenintate in capitala Chinei de caldura foarte mare din timpul verii. Astfel, dupa mai multe discutii, Comitetul de Organizare si Federatia Ecvestra Internationala au decis ca intregul concurs olimpic sa aiba loc in Hong Kong, acolo unde caii vor beneficia de conditii de concurs mult mai bune. Cu aceasta decizie Ð ultima care era asteptata de CIO Ð toate locatiile competitiilor din 2008 au fost stabilite si parafate.
Nu este pentru prima oara in istoria olimpiadelor cand concursul ecvestru nu se desfasoara in orasul “oficial” al intrecerilor sau in imprejurimi. Precedentul exista din 1956, cand concursul ecvestru al Olimpiadei de la Melbourne s-a disputat in Suedia, la Stockholm, din cauza carantinei care afecta caii in Australia.
Concursul ecvestru este unul dintre cele mai prestigioase din istoria Jocurilor, fiind introdus pe lista din 1900. Din 1912, formatul acestui concurs a ramas aproape neschimbat pana in 2004, cu cele trei discipline consacrate.

Basseball si softball Ð eliminate din programul 2012

Tot ieri, in urma unui vot al electorilor prezenti la cea de 117-a sesiune a CIO, de la Singapore, cele 28 de sporturi olimpice au trecut prin “furca” confirmarii lor pentru programul din 2012, cand Olimpiada va avea loc la Londra. Din pacate pentru ele si sustinatorii lor, doua sporturi au “cazut”, asa ca nu vor mai face parte din programul olimpic: basseball si softball, ele urmand a ramane pe lista deschisa a competitiilor care ar putea sa se desfasoare in 2016.
Pentru a “acoperi” cele doua pozitii libere, cinci federatii internationale sperau ieri sa obtina votul necesar: rugbyul in 7, golful, sporturile cu role, karate si squash. Dat fiind faptul ca Olimpiada va avea loc la Londra, se aprecia ca primele doua dintre cele de mai sus au cele mai mari sanse de a se afla in program.

Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă