19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialO echipa contra lui Viorel Paunescu in cursa pentru presedintie

O echipa contra lui Viorel Paunescu in cursa pentru presedintie

Inca din vara, o serie de fosti si actuali sportivi si-au exprimat raspicat nemultumirile vizavi de actuala conducere a Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern, criticand metodele “invechite” dupa care, sustin ei, este condus acest for. Chiar daca in ultimii opt ani natatia romaneasca a “produs” doua campioane olimpice, pe Diana Mocanu, in 2000, si pe Camelia Potec, in 2004, precum si numerosi medaliati la campionatele europene si mondiale, pentru schimbarea actualei conduceri a federatiei se lupta doi dintre sportivii care au obtinut rezultate notabile in aceasta perioada – Razvan Florea, primul inotator roman medaliat la Jocurile Olimpice, si Ioan Gherghel, multiplu medaliat in competitiile de anvergura in bazin scurt. In cadrul Adunarii Generale de alegeri care va avea loc astazi, cele doua “tabere”, a actualei conduceri si a “revolutionarilor”, se vor infrunta direct.
Una dintre cele mai importante batalii se va da pentru functia de presedinte la care candideaza cunoscutul om de afaceri Viorel Paunescu, propus de Clubul Sportiv Steaua Bucuresti, si Matei Giurcaneanu, fost inotator de performanta, actualmente presedinte al clubului “Delfinul” si al Asociatiei Municipale de Natatie.

Banii in lupta cu entuziasmul

Chiar daca nu stie mai nimic despre inotul de performanta, cu care n-a avut tangente prea multe pana acum, Viorel Paunescu a promis ca va oferi in primul rand o puternica sustinere financiara pentru natatia romaneasca.
“Presedintele nu trebuie sa fie neaparat fost inotator. Politica mea e sa aduc fonduri si sa sustin material acest sport, prioritara fiind modernizarea bazinelor”, a spus Viorel Paunescu. In cazul in care va iesi presedinte, banii pe care ii va da si care vor fi bine veniti in conditiile in care se preconzieaza o restrangere bugetara dura pentru anul urmator, vor fi administrati, in principiu, de actuala conducere a federatiei, ca si pana acum.
Celalalt candidat la presedintia FRNPM, Matei Giurcaneanu, este insa de parere ca “presedintele sponsor” nu mai reprezinta o solutie in sportul romanesc. “Noi suntem o echipa de profesionisti care stim ce inseamna inotul (n.r. Ð din aceasta echipa mai fac parte Ioan Gherghel, care va candida pentru postul de vicepresedinte, Razvan Florea, Carmen Bunaciu si Ion Miclaus, inscrisi pe listele membrilor in Biroul federal) si care il asteptam pe domnul Paunescu sa fie unul dintre principalii nostri sponsori. Vrem insa sa imbunatatim imaginea inotului romanesc dupa metode noi, moderne”, a spus Matei Giurcaneanu. Una dintre principalele “lovituri” pe care intentioneaza sa le dea “aripa noua” este preluarea bazinelor de inot si sarituri din cadrul Complexului National Sportiv Bucuresti, dupa modelul altor federatii. “Pana acum bazinele din cadrul Complexului National n-au fost cerute de nimeni, iar noi suntem convinsi ca vom obtine venituri frumoase din buna administrare a acestora”, a precizat Matei Giurcaneanu.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă