22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialNumai victoria conteaza!

Numai victoria conteaza!

Dinamo are o sarcina foarte ingrata in aceasta seara la Sofia, caci dupa egalul din prima etapa a grupelor Cupei UEFA, 0-0 acasa cu Heerenveen, are mare nevoie de o victorie pentru a mai spera in calificare, un egal fiind prea “mic” – mentinand aprinse totusi ceva sperante, mai ales gandindu-ne la jocul rezultatelor -, iar o infrangere echivaland cu eliminarea.

Andone vrea determinare

Dinamo a plecat ieri spre Sofia la bordul unui charter de numai 40 de locuri in care s-au imbarcat doar echipa si stafful tehnic. Suporterii, din cate se pare, circa 600, vor ajunge azi la Sofia, pe diferite cai, majoritatea cu autoturismele personale ori cu trenul.
Antrenorul Ioan Andone spune ca adversara din etapa a doua a Cupei UEFA nu este superioara formatiei sale. “Levski e o echipa buna, care nu intamplator joaca in grupele UEFA. A batut Auxerre, o echipa puternica a fotbalului francez, fara drept de apel. Totusi, avem sanse, pentru ca Levski nu e mai buna ca noi. Credem in posibilitatile noastre si putem sa venim cu o victorie de la Sofia”, a spus Andone. El a precizat ca un egal la Sofia ar fi favorabil echipei sale numai in functie de jocul celorlalte rezultate din grupa. “Ideal ar fi ca Heerenveen sa faca un egal cu TSKA, si atunci, cu cinci puncte, te-ai putea califica. Urmeaza sa jucam acasa cu TSKA si in deplasare cu Marseille. Dar de ce sa nu facem si noi un rezultat bun la Marseille?”.
Ioan Andone a fost nevoit sa-i lase acasa pe Lucian Goian si pe Octavian Chihaia, in schimb fac parte din lot Claudiu Niculescu si Florentin Petre, ambii refacuti dupa accidentari, care vor fi inclusi pe foaia de joc. Andone a spus ca nu se pune problema ca atacantul sa joace titular, dar spera sa-l poata utiliza spre finalul partidei. In ceea ce-l priveste pe Florentin Petre, acesta s-a antrenat normal in ultimele zile si este foarte posibil sa fie titular.

Conducatorii il sustin pe tehnician

Oficialii FC Dinamo au declarat ca Ioan Andone va ramane antrenorul echipei indiferent de rezultatul de la Sofia si ca performantele tehnicianului vor fi evaluate la sfarsitul sezonului. “Indiferent de rezultatul de la Sofia, Andone va ramane antrenorul echipei Dinamo. Mergem la Sofia sa castigam. Avem o obligatie morala fata de suporteri sa nu pierdem la Sofia”, a spus directorul executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea. El este convins ca jucatorii dinamovisti si-au revenit dupa rezultatele mai slabe din ultima vreme. “Sunt convins ca si-au revenit dupa ultimele rezultate. In ultimii ani, jucatorii au demonstrat ca sunt adevarati campioni. Ei au trecut prin situatii si mai grele, dar si-au revenit si au obtinut performante pentru Dinamo si pentru fotbalul romanesc”, a mentionat oficialul.
De asemenea, presedintele Consiliului de Administratie al clubului, Nicolae Badea, a subliniat ca soarta antrenorului Ioan Andone nu depinde de rezultatul de la Sofia. “Meciul de la Sofia nu este decisiv pentru Andone. Munca unui tehnician trebuie apreciata prin rezultate. Andone a avut rezultate la Dinamo si nu poate fi judecat dupa un meci sau altul. Vom judeca performantele sau esecurile echipei tehnice la sfarsitul calendarului, nu in timpul desfasurarii lui. Tot ce apare sunt doar speculatii”, a sustinut Badea.

Levski, precum Dinamo

Si Levski Sofia a inceput, in campionatul Bulgariei, sa aiba o “norma” de cinci goluri acasa, asa cum avea Dinamo inainte de jocul cu Heerenveen. Ultimul rezultat, 5-0 cu Slavia Sofia, l-a facut pe antrenorul Stanimir Stoilov sa spuna ca formatia sa trebuie sa mentina si in Cupa UEFA “acelasi ritm” din campionat. Singura problema de lot a bulgarilor in perspectiva meciului cu Dinamo o reprezinta absenta nigerianului Ekundayo Jaiyeoba, care va fi indisponibil pana la finalul anului din cauza unei accidentari la genunchi.
Partida Levski Sofia-Dinamo va avea loc de la ora 19.00 si va fi arbitrata de o brigada din Rusia cu Nikolai Ivanov la centru. Meciul va fi transmis in direct la TVR1.

Dinamo si Levski s-au mai intalnit pana acum de doua ori in cupele europene, calificarile fiind impartite.
In sezonul '81/'82 al Cupei Campionilor Europeni, Dinamo a castigat cu 3-0 la Bucuresti si a pierdut cu 1-2 la Sofia, in timp ce in editia '95/'96 a Cupei UEFA bucurestenii au fost eliminati dupa 1-1 si 0-1.
In afara acestor jocuri, Dinamo a mai jucat o singura data cu o formatie din Bulgaria, inregistrand o eliminare dureroasa: 1-8 si 3-2 cu TSKA Sofia in editia '56/'57 a Cupei Campionilor Europeni.
La randul lor, bulgarii au intalnit si ei o singura alta formatie din Romania, pe care au eliminat-o dramatic: 1-4 si 5-1 cu Universitatea Cluj in sezonul '72/'73 al Cupei UEFA.

Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă