15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialNu va ganditi la o simpla formalitate!

Nu va ganditi la o simpla formalitate!

Refuzam sa credem ca Steaua va trata cu superficialitate, la adapostul celor trei goluri inscrise la Oslo, partida cu Valerenga. A gresit o data cand a subestimat campioana Norvegiei, Rosenborg, si a platit enorm de scump, ratand calificarea in Liga Campionilor. Am vazut cele doua meciuri cu Rosenborg, am urmarit la Oslo partida cu Valerenga si pot spune ca ambele echipe norvegiene sunt de valoare apropiata, chiar daca una lupta pentru titlu, iar campioana se zbate sa scape de retrogradare. Partida tur cu Valerenga a prins echipa lui Rekdal pe picior gresit, fara cinci titulari, si Steaua, care a avut o evolutie foarte buna, a amendat-o sec, cu un 3-0, rezultat dupa care echipa lui Protasov are prima sansa de calificare in grupele Cupei UEFA. Un scor la care pentru o echipa mare, cu multa experienta in competitiile europene, cum este Steaua, aproape ca nu conteaza daca joaca sau nu pe propriul teren. Cu arena din Ghencea suspendata, un meci de UEFA, ros-albastrii disputa partida din aceasta seara la Constanta si nu consideram ca ar putea fi un impediment pentru ei. Protasov, care s-a pacalit de doua ori, cu Rosenborg si cu Rapid II in Cupa, cand a trimis in teren doua echipe alcatuite pe criterii fanteziste, cu siguranta nu va mai gresi si va alinia cea mai buna garnitura.

Dupa trei etape, revine Dica

Dupa trei etape de suspendare in Cupa UEFA, revine Nicolae Dica, jucatorul care a lipsit atat de mult in disputele cu Rosenborg. Absent in meciul de campionat cu Poli Iasi, datorita unei stari gripale, Dica isi va relua locul in atac, alaturi de Victoras Iacob. Antrenorul ucrainean nu anunta nici o alta modificare fata de echipa care a evoluat la Iasi, adica: Hamutovski -Ogararu, Ghionea, D. Goian, Nesu – Nicolita, Paraschiv, Radoi, Bostina – V. Iacob, Dica. Chiar daca partida retur cu Valerenga pare o simpla formalitate pentru campioana noastra, mai mult ca sigur ca oaspetii vor incerca imposibilul la Constanta.
Am mai spus-o, jucatorii Stelei trebuie sa uite rezultatul de la Oslo, sa nu lase nici o sansa norvegienilor si sa trateze disputa ca un meci care pleaca de la 0-0.

La Oslo, antrenorul Rekdal recunostea: “Nu mai avem nici o sansa”

Norvegienii au ajuns ieri direct la Constanta, unde seara au efectuat antrenamentul oficial pe stadionul “Gheorghe Hagi”, care gazduieste partida de astazi. Valerenga a pierdut duminica derbyul cu Start Kristiansand, in deplasare (3-0) si odata cu el si primul loc, la golaveraj, in favoarea celor de la Start. Dupa meciul cu Steaua, antrenorul Rekdal spunea ca Valerenga nu mai are nici o sansa de calificare dupa infrangerea la scor in fata campioanei noastre, ca isi indreapta toata atentia spre castigarea campionatului. La 15 septembrie, ziua meciului cu Steaua, Valerenga conducea in competitia interna si era considerata principala favorita.
Acum, dupa doua saptamani, Valerenga, cu patru etape de final, a pierdut sefia clasamentului, iar antrenorul Rekdal este posibil sa-si fi schimbat parerea si sa incerce imposibilul in returul cu Steaua. Indiferent de strategia conceputa de Rekdal pentru partida de asta seara, Steaua ramane marea favorita si nu are voie sa rateze calificarea. Intalnirea Steaua-Valerenga va incepe la ora 20, este transmisa in direct la TVR 1 si va fi condusa de o brigada de arbitri din Portugalia, condusa de Joao Francisco Lopez Ferreira.

Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă