Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nici Seara Campionilor nu a fost scutita de impozit

De la bun inceput s-a stiut ca toate profiturile realizate de Seara Campionilor, organizata la Timisoara, au ca destinatie zonele afectate de inundatii din Banat si Moldova, unde se vor reconstrui cateva scoli. Un scop caritabil declarat, ...

Share

Rl online 0 comentarii

21.07.2005 - 00:00
De la bun inceput s-a stiut ca toate profiturile realizate de Seara Campionilor, organizata la Timisoara, au ca destinatie zonele afectate de inundatii din Banat si Moldova, unde se vor reconstrui cateva scoli. Un scop caritabil declarat, aplaudat si sustinut de opinia publica. Surprinzator, Gica Popescu, cel care a depus eforturi deosebite pentru organizarea actiunii de la Timisoara, a aflat ca profiturile Serii Campionilor sunt impozabile si statul trebuie sa primeasca 100.000 de euro. O taxa pe omenie, asemanatoare TVA percepute pentru sumele donate de cetateni prin intermediul apelurilor telefonice umanitare sau a sumelor donate de companii.
Sportul romanesc a fost printre primii care au sarit si au intins o mana de ajutor zecilor de mii de oameni napastuiti de inundatii, iar fotbalul - jucatorii, federatia, liga profesionista si cluburile - au donat sume importante, iar Seara Campionilor a fost momentul de varf, sumele preliminare ale profitului realizat cifrandu-se la peste 300.000 de euro. Pe constructiile realizate din aceste fonduri se intentioneaza sa se scrie: "Din donatiile Generatiei de Aur a fotbalului romanesc". Daca pana la urma statul, Ministerul Finantelor, nu va renunta la "impozitul pe omenie", nu ramane decat ca pe placutele puse pe scoli si casele construite prin donatiile Generatiei de Aur sa se adauge: "Dijmuite de stat cu 100.000 de euro", completate cu data la care s-a platit impozitul, pentru ca romanii sa nu uite niciodata.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...