Nici a șaptea oară n-a fost cu noroc. Simona Halep a fost învinsă din nou de Maria Șarapova, la US Open

Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă în trei seturi de Maria Șarapova, cu 6-4, 4-6, 6-3, la arenele Flushing Meadows din New York, într-o partidă din prima rundă a US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 29.08.2017 - 06:32

Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă în trei seturi de Maria Șarapova, cu 6-4, 4-6, 6-3, la arenele Flushing Meadows din New York, într-o partidă din prima rundă a US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului.

Halep (25 ani), a doua favorită a competiției, a pierdut pentru a șaptea oară în tot atâtea meciuri în fața rusoaicei, la finalul unui meci care a durat două ore și 42 de minute.

Șarapova (30 ani), ajunsă pe locul 146 în ierarhia mondială, după suspendarea pentru dopaj cu meldonium, a dominat jocul în cea mai mare parte a sa. Halep a avut probleme cu serviciul, în special cu al doilea, a stat mult în spatele liniei de fund, motiv și pentru care a lovit scurt, fiind agresivă doar rareori, comentează Agerpres.

În primul set, rusoaica a reușit break-ul la 2-1 și s-a desprins (3-1), dar Halep a revenit și a câștigat și ea contra serviciului (3-2), însă nu a reușit să egaleze. Simona a revenit totuși în joc, luând două ghemuri la rând și făcând 4-4. Șarapova a dominat finalul de set și s-a impus cu 6-4.

Rusoaica a început excelent și actul secund, conducând la un moment dat cu 4-1. Șarapova a avut o minge de 5-1 și părea că zarurile sunt aruncate, însă Halep a revenit formidabil a făcut punct după punct și pe fondul unei scăderi fizice a rusoaicei și a câștigat setul cu 6-4, după cinci ghemuri consecutive. de remarcat că în ultimul ghem, Simona a salvat nu mai puțin de cinci mingi de break.

Setul decisiv a început foarte prost pentru Simona, care a greșit mingi ușoare și Șarapova s-a desprins repede la 3-0. Ambele jucătoare și-au făcut în continuare destul de ușor serviciul, astfel că s-a ajuns la 5-3. Halep a avut o minge de break la acest scor, dar nu a reușit să o transforme și Șarapova a încheiat conturile.

Șarapova a reușit 7 ași, a făcut 7 duble greșeli, a adunat nu mai puțin de 60 de winners, dar a avut și 64 de erori neprovocate. Halep a avut un singur as, a comis 4 duble greșeli, a avut 15 lovituri direct câștigătoare și 14 erori neprovocate. Șarapova a avut 5 mingi de break transformate din 22 create, iar Halep 4 din 10.

Halep, a cărei cea mai bună performanță la US Open a fost semifinala din 2015, nu mai pierduse din primul tur la Flushing Meadows din 2010, de la prima sa participare. Simona, care anul trecut s-a oprit în sferturile de finală, va primi pentru participare 10 puncte și 50.000 de dolari.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...