9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialNebunie in centrul Capitalei si nu numai!

Nebunie in centrul Capitalei si nu numai!

Mii de suporteri au sarbatorit, joi noapte, in Piata Universitatii din Bucuresti, calificarea echipei Steaua in sferturile de finala ale Cupei UEFA. La scurt timp dupa incheierea partidei, suporterii stelisti si-au facut aparitia in Piata Universitatii, cu steaguri si fulare, scandand numele favoritilor. Multimea a sporit odata cu trecerea timpului, cei aproximativ 3.000 de suporteri blocand circulatia in zona, dupa circa 45 de minute de la sosirea in piata. Suporterii au sarbatorit calificarea echipei Steaua scandand numele jucatorilor favoriti, dar si impotriva echipelor Dinamo si Rapid. Fanii s-au urcat pe crucea din mijlocul intersectiei si pe masini si au aruncat cu petarde si artificii. In jurul orei 1.30, grupurile de suporteri au decis sa mearga la stadionul clubului rival, Dinamo, unde au stat aproximativ zece minute, timp in care au fost scandate trivialitati la adresa directorului executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, si a clubului Dinamo. Tot la stadionul din Stefan cel Mare doua grupuri de suporteri, de la peluzele Nord si Sud, s-au incaierat, fiind nevoie de interventia jandarmilor pentru a calma spiritele.
Fanii formatiei Steaua, al caror numar s-a redus intre timp la aproximativ o mie, s-au indreptat din nou catre Piata Universitatii, pentru a sarbatori succesul echipei favorite.

Suporteri pe strazi si la Alba Iulia

Calificarea echipei Steaua in sferturile Cupei UEFA a fost sarbatorita pe strazi si la Alba Iulia. Zeci de suporteri, imbarcati in masini, au celebrat evenimentul timp de cel putin doua ore dupa terminarea meciului cu Betis Sevilla. “Acompaniati” de claxonul masinilor, suporterii Stelei au “colindat” pe principalele strazi din Alba Iulia, incercand sa-i convinga si pe altii sa li se alature. Coloana de autoturisme in care se aflau microbistii a facut turul orasului de mai multe ori, manifestarile zgomotoase ale acestora starnind si nemultumiri din partea unor cetateni. Dupa ora 2.00, suporterii s-au retras in diferite localuri unde au continuat sarbatoarea pana spre dimineata.

Aradul l-a sarbatorit si pe Duckadam

La Arad, sute de suporteri ai echipei Steaua au luat cu asalt centrul municipiului, imediat dupa fluierul final al meciului care s-a desfasurat la Sevilla. Dupa al treilea gol inscris in poarta adversarilor de stelisti, zeci de masini incarcate cu suporteri din toate cartierele orasului au gonit spre Palatul Administrativ, locul de sarbatoare al microbistilor. Acestora li s-au alaturat si suporteri veniti din judet, inarmati cu fluiere si fulare. In jurul orei 1.00, centrul municipiului rasuna de strigatele de bucurie ale celor care au iesit in strada pentru a sarbatori victoria Stelei impotriva celor de la Betis. Cei care au ramas acasa au preferat sa iasa la ferestre si sa arunce cu petarde si artificii. Nu a fost omis nici Helmuth Duckadam, eroul Stelei de la Sevilla din 1986, cand portarul aradean a aparat patru lovituri de la 11 metri, intrand, astfel, in Cartea Recordurilor.
Desigur, microbistii nu au uitat nici de calificarea echipei Rapid, numele jucatorilor si al antrenorului, Razvan Lucescu, fiind scandate, joi noapte, de multimea adunata pe strazi. “Multumim echipelor Steaua si Rapid pentru bucuria care ne-au facut-o. A fost greu, am suferit mult, dar acesta este farmecul fotbalului. Speram sa ajungem cu cel putin o echipa in finala”, a declarat unul dintre suporteri.

Hora Victoriei in Piata Unirii

La miezul noptii, centrul istoric al Iasiului a fost invadat de zeci de masini cu claxoanele urland si sute de suporteri infierbantati. Imediat, in locul in care toti politicienii Romaniei au dansat Hora Unirii pentru strangerea voturilor, tinerii au incins Hora Victoriei, cum ei insisi au numit-o. “Hei, hei, bate Steaua, bate Steaua!” si “Rapid, iti multumim!” se striga din sutele de piepturi. “Hora Victoriei este cea mai reala hora care s-a dansat in Piata Unirii de la Revolutie incoace. Toti ailalti care au venit aici sunt farisei. Noi am venit sa ne bucuram si sa-i veneram pe baietii de la Steaua si Rapid”, urla ragusit un student care se dezbracase la bustul gol si se urcase pe statuia lui Alexandru Ioan Cuza. La bucuria tuturor s-au adaugat si vechii studenti din 1986 care au marsaluit pe strazile Iasiului, flancati de securisti. “Acum particip cu fiori pe sira spinarii la aceasta explozie de bucurie. Simt ca renasc dupa 20 de ani”, a precizat Cristi Leustean, inginer, absolvent al Facultatii TCM din cadrul Universitatii “Gh. Asachi” Iasi.

Cele mai citite

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă