6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMoscova a cheltuit multi bani, desi stia ca nu are nici o...

Moscova a cheltuit multi bani, desi stia ca nu are nici o sansa!

Moscova a cheltuit multi bani pentru a candida la organizarea Jocurilor Olimpice din 2012, desi stia ca nu are nici o sansa sa castige, nota ieri presa rusa, care a subliniat calitatea foarte buna a dosarului prezentat de Londra. “Dupa cum ne asteptam, Moscova s-a dovedit a fi veriga slaba dintre orasele candidate la organizarea JO 2012”, a mentionat cotidianul Izvestia, care deplange zecile de milioane de dolari cheltuiti “pentru nimic”.
“Atat timp cat Rusia si Moscova nu vor incepe sa isi regleze problemele fara sa le lege de ambitiile lor olimpice, suntem condamnati sa pierdem din primul tur”, adauga Izvestia. Jurnalul considera ca, avand in vedere situatia din prezent a Rusiei, “chiar si faptul ca Moscova a fost una din cele cinci finaliste poate fi considerat un succes enorm”. “Era previzibil faptul ca rezultatul votului nu urma sa fie in favoarea capitalei Rusiei”, scrie cotidianul Vremia Novostei.
Jurnalul Kommersant ii critica pe organizatorii unei adunari populare in centrul Moscovei, intrunita pentru sustinerea candidaturii capitalei Rusiei, notand ca acestia au recurs la un siretlic, neanuntand multimea atunci cand orasul rus a fost eliminat. La mai mult de o ora dupa eliminarea Moscovei, nimeni nu ii informase pe oamenii veniti in Piata Rosie pentru a sustine candidatura acestui oras, iar organizatorii continuau sa laude candidatura rusa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă