11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMonica Rosu renunta definitiv la gimnastica de performanta

Monica Rosu renunta definitiv la gimnastica de performanta

Monica Rosu s-a hotarat sa renunte la peformanta, dupa ce la finele lunii noiembrie, dupa Campionatele Mondiale de gimnastica, anuntase ca doreste sa continue impreuna cu Octavian Belu si Mariana Bitang. Decizia finala a luat-o doar cu cateva zile inainte de Craciun, dupa revenirea dintr-o deplasare in Japonia.
– Dupa Mondiale pareai hotarata sa continui activitatea competitionala. Ce te-a determinat sa te razgandesti?
– Intr-adevar, m-a batut gandul sa continui cariera sportiva. Eram suparata ca am ratat Campionatele Europene, unde as fi putut castiga o medalie, si Mondialele si vroiam sa demonstrez ca inca pot sa castig.
– Cum te-ai decis sa renunti definitiv la activitatea competitionala? Te-au convins japonezii?
– Nu, in nici un caz! Singura am ajuns la concluzia ca trebuie sa renunt. Vin concursurile pe echipe, iar fetele de la Deva vor constitui lotul de baza. In plus, potrivit noului cod de punctaj, cea de-a doua saritura a mea nu are valoare. Daca as fi vrut sa continui, ar fi trebuit sa o schimb total, ceea ce ar fi insemnat un efort mare in plus. Or, eu inca am probleme de sanatate, motiv pentru care am considerat ca cel mai bine este sa ma retrag. Am avut o cariera frumoasa si sunt multumita cu ceea ce am realizat. Sunt fericita ca nu am avut probleme de sanatate anul trecut si am putut participa la Jocurile Olimpice.
– Ai primit o oferta tentanta din Japonia? Te gandesti sa o accepti?
– Am fost solicitata pentru un show de divertisment, dar am refuzat. Indiferent cat mi s-ar oferi, nu sunt dispusa sa plec in Japonia. In primul rand, nu cunosc limba si apoi nu mi-ar placea sa dorm prin cort si sa ma mut de colo-colo.
– Care sunt prioritatile tale in acest moment?
– In primul rand, trebuie sa ma concentrez sa iau examenul de bacalaureat, iar apoi ma voi inscrie la Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti. Dupa ce o voi termina pe aceasta, sau in acelasi timp, probabil voi urma si o facultate de alt profil, dar inca nu sunt decisa.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă