15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMedalii de bronz pentru România la spadă şi sabie

Medalii de bronz pentru România la spadă şi sabie

România a câştigat astăzi două medalii de bronz la CE 2016 de scrimă: una la concursul masculin de sabie şi alta la concursul feminin de spadă.

Echipa de sabie a României, în componenţă cu Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu şi Alin Badea, a câştigat sâmbătă medalia de bronz la Campionatele Europene 2016 de scrimă de la Torun (Polonia), după ce a învins în finala mică Ungaria cu 45-32. 

România a învins Turcia (45-22) în optimi, Franţa (45-42) în sferturi, dar a fost învinsă de Rusia în semifinale cu 45-32.

Pe de altă parte, echipa feminină de spadă a României, în componenţă cu Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Loredana Dinu şi Simona Pop, a câştigat medalia de bronz la Campionatele Europene de scrimă de la Torun (Polonia), după ce a învins Ungaria cu 27-19 în finala mică a competiţiei pe echipe, informează Agerpres. 

România s-a calificat direct în sferturi, unde a învins Polonia (45-26), dar a cedat apoi în faţa Franţei (36-41) în semifinale. 

În 2015, la Montreux, în Elveţia, România a cucerit medalia de aur pe echipe la spadă feminin.

Cele mai citite

Vântul puternic a suspendat manevrele în porturile de la Marea Neagră

Vântul puternic suspendă, sâmbătă, manevrele în porturile de la Marea Neagră, potrivit jurnalul.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă