10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialMeci in scopuri caritabile pe Santiago Bernabeu

Meci in scopuri caritabile pe Santiago Bernabeu

Al doilea meci impotriva saraciei, disputat marti seara, pe stadionul Santiago Bernabeu, si desfasurat sub egida Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), intre “prietenii lui Ronaldo” si “prietenii lui Zidane”, s-a incheiat la egalitate, scor 4-4, informeaza AFP. Multiplul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher a evoluat la ambele echipele cate o repriza, pentru “a nu supara pe nimeni”.
Un alt pilot, spaniolul Carlos Sainz, a participat la acest meci, la fel ca si compatriotul sau, Rafael Nadal, castigator al Cupei Davis alaturi de echipa Spaniei.
Prietenii lui Zidane, antrenati de Didier Deschamps, Luis Fernandez si Marcello Lippi, au luat avantaj prin golurile lui Diego Tristan si Raul si conduceau cu scorul de 4-3 cu zece minute inainte de final, insa prietenii lui Zidane au reusit egalarea prin portughezul Ricardo Costa.
Potrivit AFP, in acest meci fotbalistii au dat dovada de veleitati tehnice mai putin folosite intr-un meci oficial. Spectacol a fost si in tribune, unde publicul madrilen, aproximativ 65.000 de persoane, i-a aplaudat pe jucatori, mai ales pe fostii jucatori de la Real Madrid Davor Suker si Pedrag Mijatovici.
Primul “meci impotriva saraciei” s-a desfasurat pe 15 decembrie 2003, pe stadionul din Basel (Elvetia), veniturile obtinute in urma organizarii fiind de aproximativ un milion de euro. Atacantul brazilian Ronaldo si mijlocasul francez Zinedine Zidane sunt ambasadori extraordinari ai PNUD.
Partida a fost arbitrata de italianul Pierluigi Collina si Mej’a Davila din Spania.

Cele mai citite

Titi Aur vrea un plan concret din partea autorităților pentru limitarea accidentelor rutiere

Fostul pilot de raliuri Titi Aur trage un semnal de alarmă asupra numărului accidentelor rutiere din ţara noastră şi cere autorităţilor măsuri pentru limitarea...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

Minaur Baia Mare, eșec drastic în turul semifinalei Cupei EHF

Minaur Baia Mare a pierdut prima manșă a semifinalei din EHF European Cup, disputată în deplasare, cu echipa islandeză Valur Reykjavik, cu scorul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă