MCM Târgovişte nu mai există

Lovitură de teatru în baschetul feminin românesc: campioana MCM Târgovişte a anunţat că s-a retras din Divizia A şi din Cupa României. Anunţul a picat sec: „Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă, ...

Share

Bogdan Costea 0 comentarii

19.09.2010 - 19:23

Lovitură de teatru în baschetul feminin românesc: campioana MCM Târgovişte a anunţat că s-a retras din Divizia A şi din Cupa României.

Anunţul a picat sec: „Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă, şi în acelaşi timp ne cerem scuze că, din motive financiare, echipa Clubului Sportiv Municipal Târgovişte de baschet feminin-senioare nu va participa în Campionatul Naţional Divizia A şi Cupa României, în sezonul 2010-2011". Semnat: vicepreşedinte, Alexandra Sima.

Dincolo de aceste cuvinte se ascunde însă o adevărată dramă, căci vorbim de una dintre cele mai galonate echipe din baschetul feminin românesc, cu nu mai puţin de 9 titluri la activ, ultimul cucerit cu doar două luni în urmă! Echipa din Târgovişte ar fi putut participa, graţie unui wild-card, în Euroligă, adică în cea mai importantă competiţie a baschetului european, însă nu a făcut-o; de asemenea, ar fi putut evolua în Europe Cup, o altă competiţie continentală de anvergură, însă şi aici a declinat invitaţia. Pentru mulţi, în momentul în care oficialii clubului dâmboviţean au anunţat că refuză Europa, soarta echipei era pecetluită.

Joc politic sau orgolii?

MCM Târgovişte era susţinută de la bugetul local, iar decizia oficialităţilor locale de a sista finanţarea a însemnat sfârşitul. Unii spun că la mijloc ar fi vorba de jocuri şi interese politice, oficialii PDL din teritoriu, în frunte cu primarul Gabriel Boriga - un mare pasionat de baschet - dorind să arate „la centru" că nu irosesc banii „pe prostii" pe timp de criză.

Alţii însă afirmă că e vorba doar de orgolii nemăsurate care au făcut ca în spatele performanţelor frumoase să se ascundă o adevărată caracatiţă a intereselor. Unitatea grupului ar fi fost dinamitată, se spune, de conflictul intern dintre oficialii clubului, cu Ciprian Iugulescu şi Marius Dobă, de o parte, şi antrenorul Cătălin Tănase, de cealaltă.

Conflictul este evident dacă citim declaraţia lui Tănase din momentul în care şi-a anunţat demisia de la MCM. „V-am spus că voi continua la Târgovişte doar dacă ne vom lupta pentru câştigarea trofeelor interne, ori acest lucru nu îl mai văd posibil fără sprijinul autorităţilor. Acestea fiind spuse, îmi anunţ retragerea de la echipă şi îi doresc mult succes lui Ciprian Iugulescu în tentativa de a atrage sponsori. Cum primarul Boriga a anunţat că nu se vor mai aloca bani publici la echipa de baschet, mingea este acum în terenul lui Iugulescu, care nu a binevoit să îmi prezinte cum au fost cheltuiţi banii publici primiţi de la autorităţi, solicitându-mi un referat, de fapt o umilinţă pe care nu o voi accepta niciodată din partea nimănui, mai ales din partea acestui personaj".  

După câştigarea titlului naţional în sezo­nul trecut, toate jucătoarele de valoare au părăsit echipa campioană. În sezonul pre­cedent, formaţia MCM Târgovişte a atins faza sferturilor de finală şi în FIBA Eurocup, fiind eliminată de rusoaicele de la Dynamo Kursk.

Citește totul despre:

Comentarii