13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMarius Urzica, marele invins de la Melbourne la final de cariera

Marius Urzica, marele invins de la Melbourne la final de cariera

Reprezentantii Romaniei, intre bucurie si dezamagire la Campionatele Mondiale de gimnastica gazduite de Rod Laver Arena din Melbourne (Australia). Marian Dragulescu, “copilul teribil” al lotului nostru, a reusit ieri o spectaculoasa calificare in finalele de la sol si sarituri, in timp ce Marius Urzica, campion olimpic si mondial la cal cu manere, a ratat intrarea in lupta pentru podium atat la aparatul sau favorit, cat si la paralele, unde de mai multi ani visa sa castige o medalie la o competitie de anvergura. Din pacate, pentru Marius Urzica intrecerile de la Melbourne s-au incheiat ieri si o data cu acestea o cariera de exceptie, cu un palmares impresionant, din care nu lipseste nici un titlu. “A gresit tocmai pe finalul exercitiului si din aceasta cauza, pe langa penalizarile inerente, i-a fost micsorata si nota de plecare”, a explicat ieri Adrian Stoica, secretarul general al Federatiei Romane de Gimnastica, de ce gimnastul nostru a primit doar 9,025 la aparatul sau favorit si a fost al 21-lea. “Poate totusi se va decide sa mai concureze”, si-a exprimat optimismul oficialul FRG in ciuda faptului ca Marius Urzica a anuntat deja ca dupa Mondiale se va retrage din activitatea competitionala. Romania va fi totusi reprezentata in finala de la cal cu manere de Ioan Suciu, 9,637 in calificari.
Daca Urzica a parasit CM cu lacrimi in ochi, in schimb Marian Dragulescu a reusit sa se pastreze printre favoritii la medaliile de aur la sol, unde a acces in finala de pe primul loc, cu nota 9,637, si la sarituri, unde, cu 9,662, a intrat al doilea in ultimul act, dupa polonezul Blanik. Printre cei opt finalisti de la sarituri se va numara si Alin Jivan, care insa a ratat intrarea in finala la sol si inele.

Razvan Selariu a intrat in lupta pentru titlul absolut, desi a avut doua ratari

O evolutie promitatoare a avut si Razvan Selariu, calificat in finala de maine de la individual compus al cincilea, din cei 24, in ciuda faptului ca a ratat atat la sol, cat si la paralele. “Daca se va concentra mai mult, va avea sanse sa obtina chiar un punct in plus fata de calificari (n.r. Ð faza unde a obtinut 54.249 puncte). La el problema este legata de moral. S-a plans de dureri la glezna si a gresit tocmai la paralele, unde picioarele sunt solicitate doar la coborare”, a spus Adrian Stoica, care considera ca Selariu ar avea sanse la o medalie in ciuda adversarilor de marca – japonezii Hiroyuki Tomita (57.223 p) si Hisashi Mizutori (55.686 p) sau spaniolul Rafael Martinez (55.323 p).

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă