15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMarian Sevici si Ionut Anghel, campioni europeni la kaiac dublu (100 m)

Marian Sevici si Ionut Anghel, campioni europeni la kaiac dublu (100 m)

Ultima medalie de aur la kaiac pentru Romania a fost cucerita la Campionatele Mondiale din 1986 (Daniel Stoian Ð Angelin Velea), iar ultimul titlu european dateaza din 1969, de pe vremea celebrilor Aurel Vernescu si Afanasie Sciotnic.
Succesul, care a venit atat de tarziu, a reinnodat, la CE de kaiac-canoe de la Poznan, o veche traditie a padelelor romanesti, performanta fiind semnata de doi sportivi tineri, 23 de ani, membri ai clubului Dinamo, Marian Sevici si Ionut Anghel, campioni europeni de tineret in acest an, care au castigat cursa de kaiac dublu 1000 si sunt noii campioni ai Europei.
Performanta lor a fost completata de “flotila amiralului” Ivan Patzaichin, care au mai cucerit la Poznan inca trei medalii: argint la kaiac 4 masculin (Baban, Stefan, Mada si Anton), bronz la canoe 4 (L. Popa, C. Popa, Candrat si Mironcic) si tot bronz la kaiac 4 feminin (Vulpes, Talpa, Ciobanu si Platon). Desi calificati direct in finala de dublu 1000 m, canoistii Florin Popescu si Iosif Chirila au ratat podiumul.

Duminica, in ultima zi a CE de kaiac-canoe, echipajul masculin de canoe-4 al Romaniei, alcatuit din Iosif Chirila, Florin Popescu, Loredan Popa si Silviu Simioncencu, a castigat cea de-a doua medalie de aur in proba de 500 metri. Chirila, Popescu, Popa si Simioncencu au devansat echipajele Poloniei si Germaniei.
Romania a mai obtinut o medalie de bronz, prin echipajul masculin de kaiac-4, format din Marian Baban, Alin Anton, Florean Mada si Vasile Stefan, pe distanta de 500 metri. Proba a fost castigata de echipajul din Belarus, urmat de cel din Slovacia.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...
Ultima oră
Pe aceeași temă