Marian Dragulescu si Catalina

Daniela Ionescu, Iunie, Debrecen Marian Dragulescu si Razvan Selariu au deschis "robinetul" cu medalii pentru delegatia Romaniei ieri, in ultima zi a Campionatelor Europene individuale de gimnastica de la Debrecen. In finala masculina de ...

Share

Rl online 0 comentarii

06.06.2005 - 00:00
Daniela Ionescu, Iunie, Debrecen
Marian Dragulescu si Razvan Selariu au deschis "robinetul" cu medalii pentru delegatia Romaniei ieri, in ultima zi a Campionatelor Europene individuale de gimnastica de la Debrecen. In finala masculina de la sol Marian Dragulescu a intrat pe covor hotarat sa castige dupa ce in prima zi a competitiei a ratat intrarea in lupta pentru medalii de la sarituri, aparatul sau favorit. "Marocanul", cum ii spun prietenii, si-a demonstrat stofa de mare campion prezentandu-si exemplar exercitiul, cu plecare din nota 10 pentru care a primit 9,637, si si-a adjudecat al doilea titlu continental consecutiv. Razvan Selariu a intrat in competitie dupa Robert Gal, reprezentantul gazdelor, care i-a entuziasmat pe cei aproximativ 2000 de spectatori aflati in tribune, fiind notat cu 9,387. Romanul a reusit sa-si pastreze calmul si sa-l depaseasca pe ungur, cu o evolutie de nota 9,487, urcand pe cea de-a doua treapta a podiumului. "Ma asteptam sa castig argintul. La titlu nu prea ma puteam gandi pentru ca stiam ca este greu sa treci de maestrul Dragulescu", a spus imediat dupa concurs Selariu.

Doar argint la cal cu manere

In finala de la cal cu manere, Marius Urzica nu a castigat, din pacate, medalia de aur. Intrat penultimul in concurs, reprezentantul nostru a primit 9,762, dar arbitrii l-au vazut mai bun pe maghiarul Krisztian Berki, care a urmat si a obtinut 9,775, nota cu care a urcat pe prima treapta a podiumului. "M-am saturat sa primeasca altii note pentru ca asa trebuie. Sau poate s-au plictisit arbitrii sa-mi dea cele mai mari note... Nu stiu, oricum, imi pare rau ca n-am castigat aurul pentru ca oricate titluri ai avea, de fiecare data este alta munca si iti doresti sa castigi", a spus cu suparare in glas Marius Urzica imediat dupa concurs. Daniel Popescu, al doilea roman de la cal, s-a clasat pe locul 6. In competitia feminina de la paralele, Daniela Sofronie a ratat si s-a clasat pe ultimul loc.

Razvan Selariu, prima medalie din cariera
la individual compus

Tensiunea a atins cote maxime in tabara romanilor in prima zi a finalelor, cele de la individual compus. Tot staff-ul nostru, cu arbitre si antrenori, in frunte cu Nicolae Vieru, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, si tehnicienii romani de la conducerea nationalelor Norvegiei, Elvetiei si Marii Britanii, au urmarit impreuna, cu sufletul la gura, evolutiile tinerei Florica Leonida si ale lui Ioan Suciu si Razvan Selariu. Dupa ratarea de la paralele a gimnastei noastre, care a scos-o din lupta pentru podium, emotiile au atins cote maxime in concursul masculin unde, dupa primele patru aparate, baietii nostri se aflau in frunte si, chiar daca urmau aparatele "cui", nimeni nu se putea abtine sa nu viseze frumos. La un moment dat Stefan Gall, unul dintre antrenorii lotului nostru masculin, aflat in tribuna a exclamat: "Sa vedeti ca Suciu imi ia 200 de euro. Nelutu a zis ca o sa iasa campion absolut si s-ar putea sa-i iasa figura!". Din pacate, ratarea de la paralele l-a scos pe Suciu din lupta pentru medalii la fel ca la Jocurile Olimpice de la Atena. In cursa ramasese insa Razvan Selariu care, inainte sa intre in competitie ultimul concurent, spaniolul Rafael Matinez, la bara, era pe primul loc. "Martinez n-are unde sa greseasca. Bara este aparatul lui favorit si nu poate sa rateze decat la aterizare", a prezis Nicusor Pascu, antrenorul nationalei Elvetiei, inainte de executia spaniolului. Si a avut dreptate. Ibericul si-a facut treaba ca la carte si l-a devansat pe ultima suta de metri pe Razvan Selariu, care a trebuit sa se multumeasca cu medalia de argint, prima medalie din cariera la individual compus.

Urzica, printre putinii care au sesizat eroarea lui Selariu de la inele

"Am avut aurul la gat si l-am dat lui Martinez", a spus cu regret Razvan Selariu imediat dupa festivitatea de premiere. "Mi-ar fi placut sa se cante imnul pentru mine, dar sunt bucuros ca am cucerit si argintul pentru ca este prima mea medalie la individual. Mi-e ciuda insa ca din cauza emotiilor am incurcat exercitiul la inele si am facut de doua ori acelasi element. Am fost depunctat cu patru zecimi, pe care daca nu le-as fi pierdut as fi castigat concursul". Culmea este ca, din cauza stresului, nici chiar tehnicienii sai nu au observat eroarea. Antrenorul Aurelian Georgescu a mers chiar la masa arbitrilor sa intrebe de ce elevul sau a primit asa nota mica la inele. Inregistrarea video l-a lamurit insa pe deplin. Printre putinii romani care au remarcat imediat greseala lui Selariu a fost Marius Urzica, aflat in tribuna.

Citește totul despre:

Comentarii