13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMaine vom vedea viitorul Stadion National

Maine vom vedea viitorul Stadion National

Stadionul National din complexul sportiv “Lia Manoliu” ar putea trece in administrarea municipalitatii, cel mai tarziu saptamana viitoare, printr-o decizie a Guvernului, schita stadionului ce ar putea gazdui finala Cupei UEFA din 2009 urmand sa fie prezentata vineri, a declarat primarul general Adriean Videanu.
Edilul general s-a intalnit, miercuri, la sediul municipalitatii, cu presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, precum si cu reprezentanti ai Autoritatii Nationale de Turism, ai Agentiei Nationale pentru Sport si ai Jandarmeriei pentru a stabili detaliile organizatorice pentru organizarea finalei Cupa UEFA – 2009, la Bucuresti. “Discutia a vizat infiintarea comitetului local de organizare, care va primi inspectia UEFA in data de 28-29 iunie anul acesta. S-au stabilit responsabilitatile pentru fiecare in parte in vederea intocmirii dosarului de prezentare ce va fi inmanat inspectiei UEFA”, a declarat primarul general la finalul intalnirii.

Schita va fi prezentata maine

Schita proiectului pentru viitoarea arena sportiva “Lia Manoliu” va fi prezentata vineri, la Casa Fotbalului, a mai spus primarul general, acesta precizand ca proiectul – realizat de Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu” – reprezinta mai mult “o gandire” a viitorului stadion. “Este o gandire la Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu” asupra viitorului stadion. Este mai mult un studiu de fezabilitate, care stabileste indicatorii tehnico-economici ai proiectului viitorului stadion, care pe urma trebuie aprobati de Primaria Capitalei, iar apoi de catre Guvern, pentru ca avem finantare si din partea Executivului”, a precizat Videanu.
Solutia finala a viitorului stadion va fi data in urma unei licitatii internationale, a mai spus Videanu, el considerand ca in Romania nu exista “suficienta experienta” pentru realizarea unui asemenea proiect. “Eu as propune licitatie pentru proiectare si executie, pentru a castiga timp, sa facem public proiectul, sa cointeresam mari investitori de profil. Din pacate, in Romania nu avem experienta construirii unor stadioane care sa corespunda standardelor si exigentelor UEFA si FIFA. Marii constructori vor veni, cel mai probabil, cu proiectarea lor”, a mai spus Videanu.
Cat priveste costurile realizarii viitoarei arene, acestea vor rezulta in urma licitatiei, a adaugat primarul general. Potrivit estimarilor anuntate de municipalitate, in luna martie, cheltuielile pentru modernizarea Stadionului National si aducerea acestei arene la standardele UEFA se ridica la aproximativ 80-90 milioane de euro.
Federatia Romana de Fotbal doreste organizarea finalei Cupei UEFA din anul 2009, an ce coincide cu implinirea a o suta de ani de la infiintarea FRF. Bucurestiul va candida cu Stadionul National din complexul sportiv “Lia Manoliu”, a carui capacitate va fi, la sfarsitul lucrarilor de modernizare, de 60.120 de locuri.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă