23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMai vine Messi la Bucureşti?

Mai vine Messi la Bucureşti?

Lionel Messi este băiatul cuminte care, salvat de Barcelona în copilărie, dă totul pe teren în culorile blau-grana. Cele 53 de goluri marcate în toate competiţiile în ultimul sezon, titlul în Spania şi cucerirea trofeului Ligii Campionilor sunt dovada loialităţii argentinianului faţă de clubul catalan.

În ciuda statisticilor spectaculoase, la nivel de echipă naţională Messi, balonul de aur din 2010, rămâne – încă, dar până când? – doar o speranţă că performanţele din vremea lui Maradona mai pot fi atinse de alb-celeşti. Idolatrizat pe întreg mapamondul, Messi este pentru argentinieni aproape necunoscut. Puţini dintre copiii argentinieni poartă un tricou cu numele său. Şi to-tuşi, de prezenţa sa la Bucureşti am dori cu toţii să ne bucurăm.

Este, fără discuţie, omul pentru care Federaţia Română de Fotbal a aranjat un amical de lux cu Argentina, cu ocazia inaugurării Naţional Arena. Cu 1.300.000 de euro a tocmit Mircea Sandu întâlnirea care ar trebui să aducă, pe 10 august, cel mai bun fotbalist al lumii în România. Argentina, din postura de ţară gazdă, este echipa aflată la un pas de eliminare la Copa America, după două egaluri cu Bolivia şi Columbia. În tricoul naţionalei Messi a marcat de 17 ori în şase ani, câştigând doar la Jocurile Olimpice din 2008, la Beijing. Zilele trecute presa l-a criticat după ce la meciul împotriva Columbiei s-a împiedicat şi a căzut fără minge.

Valoarea incontestabilă a lui Messi nu suplineşte lipsa unor pasatori de excepţie, precum Xavi şi Iniesta – spun cu răutate unii comentatori -, dar mai ales lipsa de viziune de care au dat dovadă ultimii selecţio-neri argentinieni. În plus, Messi a jucat din toamna trecută şi până acum 64 de meciuri. De altfel, Pep Guardiola îl va lăsa la odihnă până pe 10 sau 11 august, scutindu-l de turneul american pe care Barça îl va disputa în perioada următoare.

Va sări şi peste amicalul cu România? Este de aşteptat ca, în condiţiile eliminării premature a Argentinei de la Copa America, superstarul să se retragă împreună cu familia pentru o binemeritată pauză, ferit de gura presei. Absenţa lui Messi ar face o economie de 200.000 de euro pentru FRF, clauză stipulată în contractul cu argentinienii. Dar câţi din-tre noi vom plăti între 50 şi 700 de lei pentru un meci fără sclipirea celui mai bun fotbalist?  

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă