12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMai sunt de jucat trei meciuri si "finala" cu Cehia

Mai sunt de jucat trei meciuri si “finala” cu Cehia

Timp de 87 de minute, nationala de tineret a sperat ca va reusi sa obtina un punct impotriva Olandei, egalul fiind cel care ne-ar fi asigurat in proportie de 90% calificarea pentru meciurile de baraj.

Numai ca nu a fost sa fie! In ultimele minute Olanda a marcat de doua ori si ne-a invins cu 2-0 (0-0) la capatul unei partide echilibrate, decisa de o naivitate a tinerilor nostri fotbalisti. In acel minut 87, dupa ce Cocis a fost accidentat, olandezii ar fi trebuit sa ne dea mingea inapoi…, dar nu a fost asa, iar naivitatea noastra a fost taxata cu golul de 1-0… Apoi, in ultimul minut de prelungiri, golul de 2-0 a venit aproape “logic” impotriva unei echipe cazute.

Absente care au contat

Constantin, Keseru, Prepelita, Burdujan, Marginean, Ciupe, Moti si Tamas sunt jucatorii care i-au lipsit lui Florin Marin, din diferite motive, iar asta s-a vazut. Inlocuitorii lor, S. Radoi, David, Herea, Izvoreanu sau Chiacu s-au zbatut mult, dar nu au inca experienta unor astfel de partide. Olanda e o “nuca” tare, care a facut totul pentru a castiga – un semiesec i-ar fi scos total din lupta! -, iar acest succes le da in continuare sperante.
Din fericire, tot nationala noastra e cea care conduce ostilitatile. Avem inca un punct avans si trei meciuri de disputat care, daca vor fi castigate, ne asigura primul loc: cu Armenia si Cehia acasa si cu Finlanda in deplasare. Armenia si Finlanda sunt “cenusaresele” grupei, iar “finala” va fi jocul cu Cehia de pe teren propriu. O victorie ar insemna primul loc si o pozitie privilegiata in meciurile de baraj – primele doua clasate din fiecare grupa merg mai departe – ce vor avea loc in toamna. Totul e posibil, iar selectionerul Victor Piturca trebuie sa acorde acestei echipe de tineret, care inca are sanse de calificare, tot sprijinul de care are nevoie.
Vineri s-a jucat meciul Armenia-Macedonia 0-0. Marti (7 iunie) se disputa partidele: Cehia-Macedonia, Finlanda-Olanda, iar miercuri Romania-Armenia.

Mai sunt de jucat: 16 august – Macedonia-Finlanda. 2 septembrie, Romania-Cehia si Armenia-Olanda. 6 septembrie, Finlanda-Macedonia. 7 septembrie; Cehia-Armenia. 7 octombrie, Cehia-Olanda, Finlanda-Romania. 11 octombrie, Finlanda-Cehia si Olanda-Macedonia.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă