Mai sunt de jucat trei meciuri si "finala" cu Cehia

Timp de 87 de minute, nationala de tineret a sperat ca va reusi sa obtina un punct impotriva Olandei, egalul fiind cel care ne-ar fi asigurat in proportie de 90% calificarea pentru meciurile de baraj. Numai ca nu a fost sa fie! In ...

Share

Rl online 0 comentarii

06.06.2005 - 00:00
Timp de 87 de minute, nationala de tineret a sperat ca va reusi sa obtina un punct impotriva Olandei, egalul fiind cel care ne-ar fi asigurat in proportie de 90% calificarea pentru meciurile de baraj.

Numai ca nu a fost sa fie! In ultimele minute Olanda a marcat de doua ori si ne-a invins cu 2-0 (0-0) la capatul unei partide echilibrate, decisa de o naivitate a tinerilor nostri fotbalisti. In acel minut 87, dupa ce Cocis a fost accidentat, olandezii ar fi trebuit sa ne dea mingea inapoi..., dar nu a fost asa, iar naivitatea noastra a fost taxata cu golul de 1-0... Apoi, in ultimul minut de prelungiri, golul de 2-0 a venit aproape "logic" impotriva unei echipe cazute.

Absente care au contat

Constantin, Keseru, Prepelita, Burdujan, Marginean, Ciupe, Moti si Tamas sunt jucatorii care i-au lipsit lui Florin Marin, din diferite motive, iar asta s-a vazut. Inlocuitorii lor, S. Radoi, David, Herea, Izvoreanu sau Chiacu s-au zbatut mult, dar nu au inca experienta unor astfel de partide. Olanda e o "nuca" tare, care a facut totul pentru a castiga - un semiesec i-ar fi scos total din lupta! -, iar acest succes le da in continuare sperante.
Din fericire, tot nationala noastra e cea care conduce ostilitatile. Avem inca un punct avans si trei meciuri de disputat care, daca vor fi castigate, ne asigura primul loc: cu Armenia si Cehia acasa si cu Finlanda in deplasare. Armenia si Finlanda sunt "cenusaresele" grupei, iar "finala" va fi jocul cu Cehia de pe teren propriu. O victorie ar insemna primul loc si o pozitie privilegiata in meciurile de baraj - primele doua clasate din fiecare grupa merg mai departe - ce vor avea loc in toamna. Totul e posibil, iar selectionerul Victor Piturca trebuie sa acorde acestei echipe de tineret, care inca are sanse de calificare, tot sprijinul de care are nevoie.
Vineri s-a jucat meciul Armenia-Macedonia 0-0. Marti (7 iunie) se disputa partidele: Cehia-Macedonia, Finlanda-Olanda, iar miercuri Romania-Armenia.

Mai sunt de jucat: 16 august - Macedonia-Finlanda. 2 septembrie, Romania-Cehia si Armenia-Olanda. 6 septembrie, Finlanda-Macedonia. 7 septembrie; Cehia-Armenia. 7 octombrie, Cehia-Olanda, Finlanda-Romania. 11 octombrie, Finlanda-Cehia si Olanda-Macedonia.

Citește totul despre:

Comentarii