9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMaftei, convocat la nationala in locul lui Dorin Goian

Maftei, convocat la nationala in locul lui Dorin Goian

Fundasul rapidist Vasile Maftei a fost convocat la echipa nationala in locul jucatorului echipei Steaua, Dorin Goian (foto), accidentat, a anuntat selectionerul Victor Piturca in cadrul unei conferinte de presa organizate cu ocazia reunirii primei reprezentative in vederea turneului din Cipru.
“Goian este accidentat si nu poate face parte din lotul pentru Cipru. De aceea am luat legatura cu oficialii clubului Rapid pentru a-l chema la lot pe fundasul Vasile Maftei”, a spus Piturca.
Selectionerul a mentionat ca l-a inclus pe Daniel Oprita in lotul pentru turneul din Cipru, care va avea loc in perioada 26 februarie – 1 martie, pentru ca atacantul este foarte important pentru el din punct de vedere tactic. De asemenea, Piturca a explicat si convocarea jucatorului echipei Dinamo, Zicu: “Daca avea un alt comportament la nationala de tineret, probabil ca era mai demult la nationala mare. Deci Zicu nu trebuie sa fie surprins de convocare. E un jucator foarte talentat, care mi-a placut la ultimele jocuri ale lui Dinamo”.
Bogdan Patrascu este in opinia selectionerului posibilul inlocuitor al lui Dorinel Munteanu in echipa nationala. “Patrascu va juca pe postul lui Dorinel. E normal sa ma gandesc la un inlocuitor al lui. Jocurile oficiale incep peste cateva luni si nu stiu ce va fi cu Dorinel. Sper sa fie sanatos, dar eu trebuie sa ma pregatesc pentru orice. Pe Patrascu noi il monitorizam de mult. Joaca titular in liga a doua italiana si e si capitan la Piacenza”, a precizat selectionerul.
Absenta mijlocasului echipei germane Duisburg, Mihai Tararache, din lotul pentru Cipru a fost motivata de Piturca prin evolutia slaba a acestuia in meciul cu Andorra din preliminariile CM 2006 si prin faptul ca pe postul lui mai evolueaza Radoi si Ovidiu Petre.
Piturca isi doreste ca in cel de-al doilea meci amical din cadrul turneului din Cipru sa intalneasca selectionata Sloveniei, care este si viitoarea adversara a echipei nationale din preliminariile Euro-2008. “Ar fi un lucru bun, pentru ca ne-am masura puterile si am putea trage unele concluzii. In primul meci, cel de marti cu Armenia, s-ar putea sa intre doar jucatorii din tara, dar nu este sigur deocamdata”, a adaugat Piturca.

Cele mai citite

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

CNAIR începe proiectarea și execuția autostrăzii Alternativa Techirghiol

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis marţi, 23 aprilie, la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), documentaţia de atribuire a...
Ultima oră
Pe aceeași temă