21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMacar voi sa aduceti Cupa!

Macar voi sa aduceti Cupa!

Steaua are azi sansa, dupa 17 ani, sa cucereasca o noua cupa europeana a handbalului masculin, elevii lui Vasile Stanga avand de recuperat un handicap de cinci goluri dupa mansa tur a finalei cu portughezii de la Sporting Club Horta. Handbalistii sperau sa castige Challenge Cup la doua zile dupa calificarea fotbalistilor in finala Cupei UEFA, dar cum acest lucru nu mai e posibil, ei sperand sa razbune eliminarea de la Middlesbrough si sa aduca in vitrina clubului, totusi, un trofeu continental.

Vasile Stanga: “Vrem sa ramana Cupa in Romania”
Vasile Stanga, antrenorul principal al echipei bucurestene, spera ca Challenge Cup sa ramana in Romania, unde trofeul se afla deja de trei zile. “Suntem pregatiti si hotarati sa remontam cele cinci goluri din primul meci. Vrem sa ramana Cupa la noi. Jucatorii au mai vizionat meciul tur. Eu am observat greselile facute atunci. Speram sa le eliminam si sa facem un meci mare in Sala Polivalenta”. Stanga a mai mentionat ca oaspetii au o echipa cu buni profesionisti pe posturi, cu extreme foarte eficace si un portar in mare forma care a facut diferenta in partida tur. Antrenorul roman a mai precizat ca le-a transmis jucatorilor ca partida va dura 60 de minute, ca nu pot avea zece goluri diferenta in minutul 2. El si-a exprimat speranta ca handbalistii sai sa nu intre “in criza de timp si de goluri”.

Pedro Grasa: “Steaua, mai completa”
Capitanul portughezilor, Pedro Grasa, a declarat ca Steaua este o echipa mai completa, in timp ce Sporting Club Horta se bazeaza doar pe 7-8 jucatori. “Daca Steaua vrea sa castige Challenge Cup, trebuie sa joace la fel de bine cum am facut-o noi in meciul tur. Este o finala europeana, asa ca ne asteptam ca sala sa fie un vulcan, iar Steaua sa fie incurajata de 6.000 de fani. Oricum, avem prima sansa la castigarea trofeului, desi cred ca va fi greu sa ne impunem si la Bucuresti”, a declarat extrema stanga Pedro Grasa.
Handbalistul portughez, care a fost cel mai bun jucator in partida tur de la finalul saptamanii trecute, a motivat de ce Horta va lupta pana in ultima secunda in partida de la Bucuresti: “Daca vom castiga Challenge Cup, vom fi prima echipa portugheza care va duce acasa un trofeu european. Asta spune totul despre cat de important este acest meci pentru noi. Ar fi ca un vis care devine realitate”.
Reprezentantul clubului Steaua, Constantin Petre, care se ocupa de organizarea meciului retur al finalei Challenge Cup, a declarat ca s-au pus in vanzare 4.000 de bilete, toate fiind epuizate. “Trebuie sa respectam reglementarile EHF in privinta unui procent de zece la suta din numarul locurilor, pentru care nu trebuie puse in vanzare tichete. Astfel, s-a ajuns la 4.000 de bilete”, a declarat Petre.
Meciul va avea loc azi, de la ora 17.15, la Sala Polivalenta din Bucuresti, urmand a fi transmisa in direct de Pro TV. In prima partida disputata in Insulele Azore, jucatorii portughezi au castigat la cinci goluri diferenta, 26-21. In caz de victorie, fiecare jucator de la Steaua urmeaza sa primeasca 5.000 euro, in timp ce pentru portughezi prima este de 2.000 euro.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă