15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLuptă strânsă pentru titlu în prima divizie la fotbal

Luptă strânsă pentru titlu în prima divizie la fotbal

Lupta pentru titlul din primul eşalon al fotbalului românesc rămâne deschisă şi pentru Rapid şi Vaslui, după ce principalele candidate – Dinamo şi CFR Cluj – au remizat în etapa aceasta cu formaţii mai modeste.

 FC Vaslui a învins Concordia Chiajna cu scorul de 4-0 (3-0), vineri, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 20-a a Ligii I de fotbal.

De remarcat că primele trei goluri ale gazdelor, semnate de Wesley (14), Adailton (34) şi Paito (43), au venit după gafe ale portarului israelian Idan Baruch, schimbat la pauză. Lucian Sânmărtean (65) a înscris celălalt gol al vasluienilor, cu o execuţie de efect. Echipa din Moldova a ajuns la a doua victorie consecutivă în sezonul de primăvară.

Una dintre candidatele la titlu, CFR Cluj, a remizat pe terenul lui Gaz Metan, ratând şansa să treacă pe primul loc în clasament.

Pentru Gaz Metan a marcat Petre în minutul 3, iar pentru CFR Cluj a înscris Kapetanos, 10 minute mai târziu. Tot Kapetanos a ratat şansa clujenilor să câştige toate cele trei puncte în ultimul minut atunci când a trimis pe lângă poartă într-o situaţie clară de gol.

Pe de altă parte, nici Dinamo nu a reuşit să se distanţeze de contracandidatele la titlu, nereuşind decât un egal la Târgu-Jiu, într-o partidă unde arbitrii au fost principalele vedete ale meciului, ei fiind contestaţi de ambele echipe. Dinamo a remizat, sâmbătă, în deplasare, scor 2-2 (1-2), cu echipa Pandurii Târgu-Jiu, în etapa a XX-a a Ligii I, după ce gazdele au înscris golul egalizator în condiţiile în care se aflau în inferioritate numerică, beneficiind de un penalti, iar dinamoviştii au avut pe final, de asemenea, un eliminat.

Viera a deschis scorul în minutul 8 cu  capul chiar de lângă Bălgrădean, portarul dinamo­viştilor. Veteranul Dănciulescu a egalat în minutul 16 şi Marius Niculaie a majorat scorul la 2-1 pentru Dinamo în minutul 30.

Golurile au fost marcate de Viera ‘8 şi Pintilii ’82 (penalti) pentru Pandurii, respectiv Dănciulescu ’16 şi M. Niculae ’29 pentru Dinamo. Oltenii au egalat în minutul 72 printr-un penalti contestat îndelung de dinamovişti.

Pandurii Târgu Jiu a rămas în inferioritate numerică în minutul 67, când a fost eliminat Voiculeţ pentru un fault la Moţi. În minutul 90+2, şi de la Dinamo a fost eliminat un jucător, Cosmin Matei, după ce a primit al doilea cartonaş galben.

La meci au asistat aproximativ 8.000 de spectatori, printre care şi aproximativ 250 de fani dinamovişti.

În prima parte a clasamentului după primele cinci meciuri din etapa XX lupta continuă să fie destul de strânsă. 

Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă