Lucian Bute: "Pe 28 voi fi noul campion mondial." Centrul din Quebec îi poartă noroc

Pugilistul Lucian Bute a spus că este încrezător în victoria sa în meciul cu DeGale, pentru centura IBF, disputat pe 28 noimbrie. Românul nu a pierdut niciunul din cele patru meciuri de la Videotron Centre din Quebec și speră că a cincea partidă să-i readucă titlul mondial.

Share

Cristian Ionescu 0 comentarii

Actualizat: 08.10.2015 - 17:54

Pugilistul Lucian Bute a spus că este încrezător în victoria sa în meciul cu DeGale, pentru centura IBF, disputat pe 28 noimbrie. Românul nu a pierdut niciunul din cele patru meciuri de la Videotron Centre din Quebec și speră că a cincea partidă să-i readucă titlul mondial.

"Sunt bucuros că mă aflu aici. Ultima dacă când am fost aici am avut o experienţă neplăcută, în 2012 (n.r. - înfrângere în faţa lui Carl Froch, la Nottingham). Mi-am pierdut titlul. Iar acum mă simt pregătit, am o echipă nouă, oameni noi în spatele meu, îi mulţumesc managerului meu pentru că mi-a dat acestă oportunitate de a deveni din nou campion mondial. Este important pentru mine deoarece am deţinut aceasă centură cinci ani. În 28 noiembrie voi fi noul campion mondial. Sunt foarte încrezător. Vreau să îi mulţumesc şi lui James (DeGale) pentru oportunitate. Este un boxer foarte bun. Ştiu că seara de 28 noiembrie va fi extraordinară. Mă bucur că voi boxa în faţa fanilor mei, în Quebec City. Am boxat acolo de patru ori şi nu am pierdut. La 28 noiembrie voi obţine a cincea victorie, voi fi campion mondial", a spus Bute, conform Mediafax.

Lucian Bute va boxa, la 28 noiembrie, la Videotron Centre din Quebec, cu britanicul James DeGale, care îşi va pune în joc centura de campion IBF la categoria supermijlocie.

Citește și Bute despre viitorul său adversar: "Știu asta pentru că am fost campion. Îmi amintesc foarte, foarte bine"

Bute a mai boxat de patru ori la Quebec şi speră ca a cincea oară să-şi recupereze centura pe care a deţinut-o mai bine de patru ani şi jumătate, între octombrie 2007 şi mai 2012. Unul dintre succesele lui cele mai importante a fost la 5 noiembrie 2011, când l-a învins pe Glen Johnson, în sala Colisee Pepsi, în faţa a peste 15.000 de spectatori.

În vârstă de 29 de ani, campionul olimpic de la Beijing, James DeGale (21 de victorii, o înfrângere, 14 KO), a intrat în posesia centurii IBF, în luna mai, la Boston, după ce l-a învins pe americanul Andre Direll. Centura a fost deţinută de Carl Froch, fiind pusă în joc după retragerea britanicului. Singura înfrângere a lui DeGale a fost în 2011, în meciul cu George Groves.

Lucian Bute a deţinut şi el centura IBF, pe care a pierdut-o în favoarea lui Carl Froch, în mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii, două înfrângeri, 25 KO, a boxat ultima dată în august, când l-a învins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.

 

Citește totul despre:

Comentarii