8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialLucescu l-a facut K.O. pe Hagi pe Bega

Lucescu l-a facut K.O. pe Hagi pe Bega

Rapid a reusit o victorie senzationala la Timisoara, cu Poli, la capatul unui joc perfect al trupei antrenate de Razvan Lucescu. Desi condusa cu 1-0 inca din minutul 5, dupa un penalty dubios acordat de Sorin Corpodean, Rapid a avut forta de a egala si apoi de a zburda pur si simplu pe teren in repriza secunda, profitand si de imensele greseli ale defensivei timisorene, ducand scorul final la un 1-3 greu de crezut la inceputul jocului. Buga a fost omul jocului, a marcat doua goluri de senzatie si a pus o presiune continua asupra defensivei gazdelor, parca mai “visatoare” ca oricand.

Rapid, matura si profesionista

Antrenorul Razvan Lucescu a declarat ca jucatorii sai au dovedit ca sunt “maturi si profesionisti”, reusind sa revina de la 0-1 si sa castige cu scorul de 3-1. “A fost un meci cu o incarcatura mare, fiindca noi ne doream foarte mult victoria si astfel sa trecem pe locul trei. A fost un meci cu scantei, cu ritm, cu foarte mare tensiune, pe care cred ca l-am castigat meritat. Ii felicit pe jucatorii mei, care au demonstrat ca sunt maturi si profesionisti”, a comentat Razvan Lucescu. Tehnicianul rapidist a adaugat ca se astepta ca atmosfera sa fie “senzationala” la meciul de la Timisoara, unde considera ca “este o alta planeta”.
Victoria din meciul cu Poli Timisoara este prima in deplasare pentru Rapid, in Divizia A, dupa cinci luni, ultimul succes departe de stadionul Giulesti-Valentin Stanescu fiind cel obtinut la Constanta, 2-1 in meciul cu Farul, disputat in 30 octombrie 2005, in etapa a XI-a.


Hagi acuza arbitrajul

La randul sau, antrenorul Gheorghe Hagi a declarat ca Poli Timisoara, prin greselile comise de jucatori, a facut cadou Rapidului victoria. “Cand pierzi acasa, cel mai bun lucru este sa vorbesti cat mai putin. Cred ca astazi ne-am batut singuri, am facut greseli individuale care ne-au costat. Cat am fost limpezi, am facut ce trebuia. Practic, am facut cadou aceasta victorie Rapidului prin greselile noastre”, a spus Hagi. Tehnicianul formatiei timisorene a lasat sa se inteleaga ca in partida de duminica a simtit ca Poli ar putea fi victima unui complot prin care este impiedicata sa ajunga in fruntea clasamentului. “Cand e vorba de Timisoara, parca trebuie sa ne scriem pe frunte doar "participam". Probabil ca trebuie doar sa participam, nimic mai mult. Nu ma refer la ultimele 20-30 de minute, ci la primele 60 de minute. Cu toate eforturile care se fac la Timisoara, e foarte greu, aproape imposibil. Ma gandesc la ce va urma, va trebui sa ma gandesc serios. Ceea ce am vazut in seara asta nu-mi place, ceea ce s-a intamplat pe teren e urat. S-a revenit la anumite lucruri dure. E mare pacat ca unii nu lasa sa se dezvolte ceva, ca nu te lasa sa joci”, a afirmat Hagi.
La partida disputata pe stadionul “Dan Paltinisanu” au asistat aproximativ 30.000 de spectatori, intre care si o galerie a Rapidului formata din circa 800 de persoane. Inainte de meci, la Peluza Sud, a fanilor timisoreni, au fost afisate bannere cu mesajele “In Romania plini de falsitate, doar prietenia noastra ramane realitate” si “Huliganii giulesteni salutati de Drojdieri”, trimitere la faptul ca galeriile echipelor Poli si Rapid sunt infratite. In acelasi context, a avut loc un schimb de steaguri intre cele doua galerii, astfel ca un steag alb-violet al Timisoarei a ajuns in sectorul rezervat fanilor rapidisti, iar doua drapele in culorile Rapidului, in Peluza Sud.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă