13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialLot (aproape) complet la miezul noptii

Lot (aproape) complet la miezul noptii

O parte a jucatorilor convocati de antrenorul Victor Piturca pentru meciul oficial cu Andorra, care va avea loc miercuri la Constanta, s-au reunit ieri dimineata la Casa Fotbalului din Bucuresti, plecand apoi cu autocarul spre cantonamentul de la hotelul “Rex” de pe litoral. Contra, Barcauan, Rat, Stoican, Gigel Coman, Gigel Bucur si Dorinel Munteanu au fost prezenti la reunirea de la Bucuresti iar Curca, Pascovici si Tibi Balan au asteptat echipa direct la Constanta. Tot ieri, dar spre amiaza, erau asteptati la Bucuresti sa vina din strainatate Lobont, Chivu, Tararache si Cocis, lor urmand a li se alatura, seara tarziu, Tamas, Florentin Petre, Claudiu Niculescu, Dica si Daniel Niculae, dupa ce au disputat meciurile de campionat din Divizia A. Cei noua erau asteptati sa ajunga la Constanta aseara, dupa miezul noptii, cu un charter inchiriat de FRF iar ultimul care va veni este Mutu, asteptat azi la Constanta.

San Marino sau Andorra?

Inaintea meciului s-a iscat o polemica privind convocarea la lot. Concret, mai multi jucatori din strainatate spun ca pe convocarea ce le-a fost trimisa la cluburi de catre Federatia Romana de Fotbal ei sunt anuntati sa vina la meciul Romaniei cu… San Marino, nu cu Andorra! “Faxul a venit la sediul clubului Sahtior pentru meciul cu San Marino, nu pentru cel cu Andorra. Probabil ca au gresit, nu trebuie sa incepem cu caterinca”, a afirmat Razvan Rat, in timp ce in Spania, site-ul oficial al gruparii Atletico Madrid a anuntat, alaturi de informatia ca jucatorul a fost cedat un an la Getafe, ca fundasul Cosmin Contra a fost convocat pentru meciul cu San Marino.
Secretarul general adjunct pe probleme internationale al FRF, Cristian Bivolaru, a afirmat ca este in concediu si nu a auzit despre o asemenea eroare. “Nu cred ca s-a putut face o asemenea eroare. Nu stiu mai multe deoarece sunt in concediu”, a precizat Bivolaru.

Surprinsi de convocare, surprinsi de… absente

Cosmin Barcauan, revenit la lotul national dupa mai mult timp, s-a aratat surprins de faptul ca a fost convocat la prima reprezentativa pentru partida cu Andorra. “Pe undeva am fost surprins. A venit intr-un moment in care nu jucam. Asteptam sa fiu convocat atunci cand jucam si nu s-a intamplat”, a spus Barcauan. Pe de alta parte, cei de la Steaua sunt destul de suparati pentru faptul ca nu au la lot decat un fotbalist, pe Dica. “Este nedrept, pentru ca din moment ce Steaua e campioana si joaca in Liga Campionilor ar fi trebuit sa aiba mai multi jucatori convocati la nationala. Este insa decizia selectionerului, el a considerat ca de la Dinamo sau de la alte echipe trebuie convocati mai multi jucatori. Oricum, sper sa fie in beneficiul echipei nationale”, a spus atacantul Victoras Iacob.
Nicolae Dica, singurul fotbalist convocat de la Steaua, crede ca ar fi fost normal sa fie chemati mai multi coechipieri de-ai sai. “Ma bucur ca sunt chemat la echipa nationala. Orice jucator isi doreste sa fie acolo. Normal ar fi fost sa fie chemati mai multi jucatori de la Steaua, insa antrenorul decide”, a afirmat Dica.

Radoi vine la nationala daca va fi convocat!

Unii s-au grabit sa anunte faptul ca Mirel Radoi nu mai vrea sa raspunda convocarilor la echipa nationala, fiind in “razboi” deschis cu antrenorul Victor Piturca. Lucrurile nu stau deloc asa iar capitanul stelist spune ca nu va renunta la prima reprezentativa. “Nu ma surprinde ca nu am fost chemat la nationala, mai ales ca Victor Piturca a anuntat acest lucru. Nu e nici o problema, voi juca cat de bine pot iar cand ma va chema, daca o va face, voi veni fara nici o problema”, a spus Radoi, care a mentionat ca in curand va spune mai multe despre situatia sa la echipa nationala. “Cat de curand voi spune mai multe. Nu e vorba despre un conflict cu selectionerul, dar o sa spun ce stiu in curand”, a subliniat jucatorul.
Azi, la ora 18.00, pe stadionul "Gheorghe Hagi” este prima sedinta de pregatire cu lotul in alcatuire completa iar marti, de la ora 11.00, pe aceeasi arena este programat antrenamentul oficial.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă