8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialLiviu Ciobotariu: Am înscris când trebuia şi ne-am calificat meritat

Liviu Ciobotariu: Am înscris când trebuia şi ne-am calificat meritat

Antrenorul echipei Dinamo Bucureşti, Liviu Ciobotariu, a declarat, joi, după victoria din meciul cu NK Varazdin, scor 2-1, în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Europa, că formaţia sa a obţinut o calificare meritată în play-off-ul competiţiei, informează publicaţia E-Varazdin.

“Varazdin a jucat bine, dar noi am evoluat mai bine ca la Bucureşti, am înscris când trebuia şi ne-am calificat meritat. În repriza a doua am căzut puţin, Varazdin a încercat să revină, dar am menţinut scorul”, a spus pentru Mediafax Ciobotariu.

De asemenea, preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, joi, că nu se aştepta să aibă emoţii pe finalul meciului cu NK Varazdin, din manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Europa, dar că este bucuros pentru calificare.

Cristi Borcea s-a arătat mulţumit de prestaţia jucătorilor Ionel Dănciulescu şi Marius Niculae şi a criticat evoluţia lui Marius Alexe. “Dinamo este cap de serie, s-a calificat de trei ori în Europa League, am ajuns şi în primăvara europeană. În ultimii ani am avut şi neşansă. Alexe nu joacă nimic de când a fost transferat la Chelsea prin presă. Alexe şi Torje erau cei mai buni, ieşeau mereu în evidenţă. Acum s-au inversat lucrurile, Dănciulescu şi Marius Niculae au tras echipa după ei. Când nu au jucat ei bine cu croaţii, am făcut 2-2. Ne bucurăm foarte mult pentru calificare, trebuie să tratăm fiecare partidă cu atitudine”, a spus Borcea la GSP TV.

Varazdin – Dinamo 1-2. Offf, “câinii” merg în play-off!

Dinamo a reuşit să sfideze istoria păguboasă din meciurile cu echipele ex-iugoslave şi să se califice în play-off-ul Europa League după un 2-1 muncit din deplasarea de la Varteks Varazdin.

Ionel Dănciulescu s-a revanşat încă din start pentru penalty-ul ratat în tur, la scorul de 2-2, şi a scuturat plasa lui Krklec în minutul 6, cu o reluare în forţă din interiorul careului. Bucuria nu a durat însă foarte mult pentru că apărarea dinamovistă se încăpăţânează să-şi păstreze fragilitatea din ultimii ani. În minutul 15, la prima fază mai răsărită a croaţilor, Bălgrădean este lăsat de două ori descoperit de Moţi şi compania, iar gazdele egalează prin – coincidenţă semantică – Golubar.

Scenariul din Ştefan cel Mare părea să se rescrie pentru că jucătorii lui Liviu Ciobotariu au căzut psihic după egalare, iar croaţii au trecut foarte aproape de 2-1 în minutul 19, prin Sacer. Dar parcă ar fi fost prea multă delăsare, chiar şi pentru Dinamo! Cătălin Munteanu a făcut 2-1 în minutul 27, reluând din câţiva metri o minge respinsă în faţă de Krklec după o nouă lovitură liberă marca Gabi Torje.

”Titirezul” de pe flancul drept al atacului dinamovist s-a învârtit mai cu spor la Varazdin şi i-a presat continuu pe fundaşii croaţi. Risipa sa de energie a compensat pentru moleşeala unor jucători precum Kone, Moţi sau Rus, care au pierdut foarte multe dueluri.

Dinamo a scăpat de Vugrinec în repriza a doua, dar, chiar şi aşa, s-a limitat doar să strice acţiunile croaţilor pentru mari perioade de timp. O dovedesc cele trei cartonaşe galbene primite între minutele 49 şi 72. Cătălin Munteanu (67) a mai spart monotonia cu un şut scos greu în corner de Krklec. Meciul s-a urâţit pe măsură ce minutele se scurgeau, Dinamo lăsând impresia unei crispări mult prea mari în raport cu valorea adversarului.

Loviturile libere şi tragerile de timp au împins jocul până în minutul 95, dar în acel punct nici energicii croaţi nu au mai găsit resurse să întoarcă din nou soarta ”dublei”. Dinamo trece mai departe, dar după o prestaţie nu foarte convingătoare. Măcar alungă sezonul acesta fantomele unor KR Reykjavik sau Polonia Varşovia.

…………………….

LIVE TEXT:

MINUTUL 90+5 – Meciul se încheie. Dinamo se califică în play-off-ul Europa League.

MINUTUL 90+2 – AL CINCILEA GALBEN PENTRU DINAMO! Nou-intratul Ţucudean este avertizat.

MINUTUL 90 – De la margine se arată 5 minute de prelungire.

MINUTUL 89 – SCHMBARE LA DINAMO! Iese Niculae, intră Ţucudean. Croaţii fac şi ei o schimbare.

MINUTUL 88 – GALBEN PENTRU VARAZDIN! Sacer este avertizat pentru o ”talpă” la portarul Bălgrădean. Portarul dinamovist se resimte îndelung.

MINUTUL 86 – Torje scoate o lovitură liberă din colţul careului mare. Munteanu centrează, iar Marius Niculae este surprins în offside.

MINUTUL 84 – Dinamo a început să tragă de timp după fiecare fault împotriva lor.

MINUTUL 81 – Laurenţiu Rus rămâne întins pe gazon după un duel cu Cerovecki, care l-a călcat puternic pe gleznă. Gazdele trimit cu întârziere mingea afară. Publicul fluieră.

MINUTUL 80 – Dinamoviştii obţin un corner după o fază în care au reţinut bine balonul. Moţi are şansă să facă 3-1, dar nu reuşeşte decât un lat timid din şase metri, iar Krklec respinge.

MINUTUL 79 – Dinamo nu are răbdare să combine şi aruncă mingi lungi pe vârfuri, ajuntându-i pe croaţi să intre repede în posesie.

MINUTUL 75 – Varazdin obţine o lovitură liberă de la limita careului după ce Rus obstrucţionează neglijent. Safaric trimite pe colţul lui Bălgrădean, dar mingea trece puţin pe lângă poartă!  

MINUTUL 72 – AL PATRULEA GALBEN PENTRU DINAMO! Torje este cel avertizat.

MINUTUL 70 – OCAZIE PENTRU VARAZDIN! Croaţii trimit peste poartă dintr-un careu aglomerat într-o fază în care Dinamo nu reuşeşte să degajeze.

MINUTUL 69 – Corner pentru croaţi după ce Rus nu se înţelege cu Bălgrădean. Dinamo respinge, dar mingea rămâne la gazde.

MINUTUL 67 – OCAZIE PENTRU DINAMO! Cătălin Munteanu finalizează cu un şut scos în corner un contraatac precis al dinamoviştilor.

MINUTUL 65 – SCHIMBARE LA VARAZDIN! Iese Golubar, intră Cerovecki.

MINUTUL 64 – SCHIMBARE LA DINAMO! Pătraşcu intră în locul lui Alexe, accidentat. Dinamo are acum doi mijlocaşu cu profil defensiv în teren.

MINUTUL 59 – Dinamoviştii încearcă să-i surprindă pe croaţi cu mingi în adâncime, dar cei de la Varazdin sunt atenţi.

MINUTUL 54 – AL TREILEA GALBEN PENTRU DINAMO! Este avertizat Cătălin Munteanu pentru un fault la 30 de metri de poarta lui Bălgrădean.

MINUTUL 53 – Dinamo rămâne în atac şi Dănciulescu şutează puternic din preajma careului. Portarul croat prinde.

MINUTUL 52 – OCAZIE PENTRU DINAMO! Torje centrează bine de pe partea dreaptă, dar Niculae, aflat la 6 metri, nu este atent şi mingea sare greşit din piciorul său.

MINUTUL 49 – GALBEN PENTRU DINAMO! Marius Niculae este avertizat pentru că a şutat după fluierul arbitrului.

MINUTUL 48 – Dinamo respinge un prim corner obţinut de croaţi la începutul reprizei. Dinamoviştii par încă prea apăsaţi de miza meciului.

MINUTUL 46 – Începe a doua repriză. Veteranul Vugrinec este schimbat cu Trojak la echipa croată.

MINUTUL 45+1 – Prima repriză se încheie. Dinamo este avantaj şi se califică la acest scor.

MINUTUL 45 – Marius Niculae nu izbuteşte să ajungă o pasă foarte bună care l-ar fi pus în situaţie de unu la unu cu portarul croat.

MINUTUL 42 – OCAZIE VARAZDIN! Vugrinec prinde un şut de la distanţă care loveşte gazonul în faţa lui Bălgrădean, portarul dinamovist respinge însă colegii săi reuşesc cu greu să îndepărteze pericolul.

MINUTUL 41 – Varteks încearcă un şut de la peste 30 de metri. Nicio emoţie pentru Bălgrădean.

MINUTUL 39 – Croaţii aruncă o minge spre Vugrinec, însă fundaşii dinamoviştilor strâng şi balonul iese afară. Dinamo caută să calmeze jocul.

MINUTUL 37 – Dinamo pare să fi făcut pasul înapoi. Croaţilor nu le convine postura de echipă care trebuie să atace.

MINUTUL 34 – Meciul rămâne alert, iar ambele echipe dau senzaţia că pot să marcheze ori de câte ori trec centrul terenului. Dinamo este în continuare foarte vulnerabilă la mijloc şi pe benzi.

MINUTUL 29 – OCAZIE VARAZDIN! Croaţii ies repede la atac şi sunt foarte aproape se egaleze iarăşi, după ce Moţi luftează şi îi dă posibilitatea lui Vugrinec să reia periculos pe poartă. Bălgrădean scoate însă!

MINUTUL 27 – GOOL DINAMO! Cătălin Munteanu înscrie din apropiere după ce portarul croaţilor respinge în faţă o lovitură liberă executată plasat de Gabi Torje.

MINUTUL 26 – GALBEN PENTRU VARAZDIN! Gonjar este cel avertizat.

MINUTUL 25 – Dinamo respinge cu greu o fază fixă a croaţilor. Jucătorii lui Liviu Ciobotariu nu pot să iasă simplu din apărare, iar în atac se hazardează şi pierd mingea uşor.

MINUTUL 19 – OCAZIE MARE PENTRU VARAZDIN! Dinamo are din nou o cădere inexplicabilă în joc şi croaţii profită. Sacer trimite defectuos din 7 metri, în urma unui contraatac rapid al lui Varteks.

MINUTUL 15 – GOOL VARAZDIN! Golubar înscrie în poarta goală după ce Băldrădean respinge un şut puternic din careu. Defensiva dinamovistă este din nou mult prea lentă.

MINUTUL 14 – GALBEN PENTRU DINAMO! Alexe faulează la mijlocul terenului şi este avertizat.

MINUTUL 11 – OCAZIE DINAMO! Krklec degajează exact în picioarele lui Torje care, aflat la nici 30 de metri de poartă, se grăbeşte să finalizeze şi trimite peste.

MINUTUL 10 – Varazdin încearcă să dea o replică rapidă însă veteranul Vugrinec este surprins în offside.

MINUTUL 7 – GOOL DINAMO! Dănciulescu a plesnit o minge direct în plasa croaţilor după ce portarul gazdelor respinsese un ”cap” din apropiere trimis de Niculae.

MINUTUL 5 – Dinamo nu s-a aruncat din start spre poarta lui Varazdin. Jocul este echilibrat în acest momente.

MINUTUL 1 – Meciul începe! Dinamo are nevoie de victorie sau de un egal cu cel puţin 3-3 pe terenul croaţilor pentru a merge în play-off-ul Europa League.

UPDATE 17.20 Se cunosc echipele de start ale meciului Varteks Varazdin – Dinamo Bucureşti, contând pentru calificarea în play-off-ul Europa League.

Varazdin: Krklec – Simek, Tkalcic, Gluhak, Glavina – Aganovic, Brlecic, Susac, Golubar – Vugrinec, Sacer

Dinamo: Dinamo: Bălgrădean – Rus, Scarlatache, Moţi, Diabate – Torje, Kone, C. Munteanu, Alexe – Dănciulescu, Niculae

……………………….

CRONICĂ: Vor să fie din nou ”spartani”

“Încredere” este cuvântul de ordine la Dinamo înaintea jocului retur cu croaţii de la Varteks Varazdin, din turul al treilea al preliminariilor pentru Europa League. Dinamoviştii par să-şi fi adus aminte că acum câţiva ani suporterii urlau lupeşte de entuziasm la meciurile lor şi îi denumiseră “spartani”. 

După victoria cu 5-0 pe terenul celor de la Gaz Metan, cel puţin trei jucători par să-şi fi recuperat combativitatea. Sunt aceeaşi trei fotbalişti care dezamăgiseră crunt în jocul de la Bucureşti cu Varazdin – încheiat 2-2 – Niculae, Dănciulescu şi Torje.

Borcea anunţă transferuri

Alt fost “spartan”, Cristi Borcea, pare să-şi fi reamintit şi el că are o echipă de condus şi, după legitimarea olteanului Dorel Stoica, promite alte transferuri pentru Dinamo. Sunt în vizor fundaşii Valerică Găman, Srdjan Luchin, Ştefan Bărboianu şi Laszlo Sepsi, mijlocaşii Dragoş Firţulescu, Constantin Gângioveanu şi atacantul Alexandru Curtean.

Până la eventualele întăriri, Dinamo are o sarcină grea în Croaţia: trebuie să câştige în faţa unei echipe care va avea publicul în spate şi care, aproape sigur, va căuta să inchidă cu orice preţ culoarele ofensive ale dinamoviştilor.

Istoria neagră

Şi ar mai fi şi istoria nefavorabilă lui Dinamo în întâlnirile cu echipe din fosta Iugoslavie. În sezonul 1985/1968, “câinii” erau eliminaţi din primul tur al Cupei UEFA de macedonenii de la Vardar Skopje, după 2-1 “acasă” şi 0-1 “afară”. În 2004/2005, Dinamo s-a înclinat tot din primul tur al Cupei UEFA formaţiei Partizan Belgrad, 1-3 în deplasare şi 0-0 pe teren propriu. În fine, anul trecut dinamoviştii au fost eliminaţi în turul al treilea preliminar al Europa League de Hajduk Split, după 3-1 “acasă” şi 0-3 “afară”. În plus, de-a lungul istoriei sale, Dinamo a reuşit să întoarcă doar o singură dată soarta calificării după ce făcuse egal pe teren propriu.

Pentru “Mister” Dinu

“Nici la Mediaş nu învinseserăm de 11 ani. Ne calificăm la Varazdin şi nu ţinem cont de istorie, de semne, de superstiţii”, este foarte sigur pe el Ionel Dănciulescu.

Jucătorii dinamovişti mai au o motivaţie: să-i facă un cadou fostului antrenor şi căpitan Cornel Dinu, care a împlinit recent 63 de ani, într-un moment în care are serioase probleme de sănătate.

Echipele de start probabile:

Varteks: Krklec – Simek, Tkalcic, Gluhak, Glavina – Aganovic, Brlecic, Susac, Golubar – Vugrinec, Sacer

Dinamo: Bălgrădean – L. Rus, Scarlatache, Moţi, Ze Diabate – Torje, D. Kone, C. Munteau, Alexe – M. Niculae, Dănciulescu

Meciul va fi transmis de DigiSport, de la ora 18.00.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă