23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialLa revedere, tiki-taka!

La revedere, tiki-taka!

 

„Am gresit, nu am reuşit să marcăm din ocaziile avute, iar în final am plătit. Anul acesta n-a fost să fie. Îi urez ­succes lui ­Chelsea în finală, ­şi-au făcut foarte ­bine trea­ba. ­Barcelona va încerca la anul să cucerească din nou trofeul ­Ligii ­Campionilor,” a ­declarat antrenorul catalanilor la sfârşitul meciului.

 

„Uneori, fotbalul este periculos. În acest moment, trebuie să ne concentrăm pe finala Cupei Spaniei. Trebuie să privim înainte, consider că am făcut o semifinală bună. Am muncit pentru a ajunge în această fază a competiţiei, dar în final nu a fost suficient pentru finală. Ne încearcă un sentiment de tristeţe. Nu a fost anul nostru, asta e evident. Vreau să le mulţumesc jucătorilor pentru tot ceea ce au făcut ­până acum. Messi a fost încă o dată un exemplu de curaj, un model pentru noi toţi. Să nu uitam că am ajuns în semifinale şi datorită lui Lionel. Admiraţia mea pentru el este infinită. În următoarele zile voi anunţa dacă voi continua sau nu la echipă. Voi avea o discuţie clară cu preşedintele clubului, iar împreună vom stabili ce e mai bine pentru Barcelona”, a declarat Josep Guardiola după eliminarea din Champions League.

Pentru FC Barcelona au ­marcat Busquets ’35 şi ­Iniesta ’43, iar pentru Chelsea au ­înscris Ramires ’45+1 şi  Torres ’90+2.

În minutul 49, Lionel Messi a ratat o lovitură de la 11 metri, acordată după un fault al lui Drogba asupra lui Fabregas.

Chelsea a evoluat cu un jucător mai puţin, după ce în minutul 37 căpitanul echipei John Terry a fost eliminat după ce l-a lovit cu genunchiul în spate pe Alexis Sanchez.  ­Ambele echipe au fost nevoite să facă schimbări încă din prima ­repriză, Cahill (Chelsea) şi Pique (FC Barcelona) accidentându-se, ultimul fiind transportat la spital.

Chelsea a jucat pentru a şasea oară în semifinalele Ligii Campionilor în ultimele nouă sezoane, la fel ca şi FC Barcelona. Londonezii au reuşit să treacă de această fază doar în sezonul 2007-2008, când echipa era antrenată de Avram Grant şi când a pierdut finala competiţiei în faţa Manchester United.

Finala Ligii Campionilor este programată la 19 mai, pe ­Allianz Arena din München.

FC Barcelona: Valdes – Mascherano, Pique (Alves ’26), Puyol – Fabregas (Keita ’74), Xavi, Busquets, Iniesta – ­Cuenca (Tello ’68), Messi, ­Alexis Sanchez. Antrenor: ­Josep ­Guardiola.

Chelsea: Cech – Ivanovici, Cahill (Bosingwa ’12), Terry, Cole – Meireles, Mikel, Lampard – Ramires, Drogba (Torres ’80), Mata (S. Kalou ’58). Antrenor: Roberto di Matteo.

Partida a fost arbitrată de turcul Cuneyt Cakır, ajutat de asistenţii Bahattin Duran şi Tarik Ongun, în timp ce rezervă a fost Fırat Aydınus. Asistenţi suplimentari au fost Huseyin Goçek şi Bulent Yıldırım.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă