12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialLa FRF s-a deschis "cutia Pandorei"

La FRF s-a deschis “cutia Pandorei”

Directorul Departamentului International din cadrul FRF, Florin Prunea, a pus la dispozitia reprezentantilor Inspectoratului General al Politiei Romane si ai Biroului National Interpol documentele in cazurile transferurilor jucatorilor Florin Bratu si Adrian Mutu. Prunea a spus ca singurul document pe care federatia il detine in “cazul Mutu” este acordul de transfer dintre cele doua cluburi. Fostul international a atras atentia ca vor mai urma si alte anchete legate de transferurile unor fotbalisti la cluburi din strainatate. El a precizat ca va avea nevoie de documentele de la gruparile la care s-au transferat respectivii jucatori. Surse din cadrul FRF sustin ca pe lista transferurilor vizate se afla cele ale lui Ciprian Marica, Razvan Rat, Florin Cernat si Marius Niculae.

Nu demisioneaza

Florin Prunea, directorul Comisiei pentru acordarea licentelor de agenti de jucatori, a declarat miercuri ca nu va pleca din Federatia Romana de Fotbal, in pofida concluziilor formulate de unele articole aparute in presa sportiva. “Nu exista presiuni asupra mea ca presedinte al Comisiei pentru acordarea licentelor si nici asupra colegilor mei pentru a musamaliza sau a ascunde anumite aspecte in legatura cu ancheta noastra. Hotararea comisiei este in conformitate cu regulamentele, documentele si audierile care au avut loc. Mai departe, Comitetul Executiv al FRF va judeca”, a declarat Prunea.
Fostul portar de fotbal a mai precizat: “Nu am de gand sa plec din FRF daca cineva va schimba aceasta hotarare. Eu am venit aici sa stau mai mult, sa muncesc. Din punctul meu de vedere si al regulamentelor, cred ca hotararea va trebui sa ramana asa”.
Conform unui document remis de Galatasaray la FIFA, in care sunt prezentate platile facute de gruparea turca pentru transferul lui Bratu, fostul presedinte al FC Dinamo, Ioan Becali, a primit suma de 500.000 de dolari, iar Gheorghe Popescu un milion de dolari. De asemenea, Popescu a mai primit, in numele clubului Rapid, 600.000 de dolari. Direct in contul Rapidului au fost virati 630.000 de dolari, iar gruparea Tractorul Brasov, unde a fost format Bratu, a incasat aproape 20.000 de dolari, reprezentand indemnizatia de solidaritate. Se pare ca singurii bani intrati in contul Rapidului din transferul lui Bratu sunt cei 630.000 de dolari.
FRF a deschis o ancheta in legatura cu sumele de bani incasate in urma transferului jucatorului Florin Bratu de la FC Rapid la Galatasaray Istanbul. In urma acesteia, Ioan Becali si Gheorghe Popescu au fost amendati de Comisia pentru acordarea licentei agentilor de jucatori din cadrul FRF cu cate 40.000 de dolari, iar FC Rapid cu 20.000 de dolari.
Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a afirmat ca ancheta in cazul Bratu se va termina pana la sfarsitul saptamanii. “Atunci sa ma intrebati daca sesizam sau nu pe cineva. La cazul Mutu, ancheta mai dureaza”, a spus Bodu.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă