12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialLa 0-0 totul este posibil

La 0-0 totul este posibil

Unirea Urziceni crede în continuare în şansa sa şi, deşi în manşa-tur, la Bucureşti, a terminat la egalitate (0-0) cu Zenit St Petersburg, va juca diseară în Rusia cu gândul la calificarea în ultimul tur preliminar.

FC Liverpool a fost singura echipă care a învins Unirea Urziceni de când la cârma echipei a venit israelianul Roni Levi. Se întâmpla în februarie 2010, în 16-imile Ligii Europa, iar după acel meci au venit 20 de partide fără ca echipa ialomiţeană să cunoască înfrângerea, cu precizarea că rezultatul oficial al meciului de Supercupă cu CFR Cluj este 2-2, cel după 120 de minute de joc. Au fost 11 rezultate de egalitate şi 9 victorii, oricare dintre ele, repetat în această seară, în returul cu Zenit, ducând ori la calificarea echipei noastre, ori, în cel mai rău caz, la loviturile de departajare de la 11 metri.

Din păcate, multe lucruri stau în calea acestei performanţe. În primul rând, situaţia financiară a grupării patronate de Dumitru Bucşaru, una foarte dificilă, cu jucători neplătiţi de ceva timp, deşi au înregistrat multe rezultate de exceepţie. Un adevărat butoi cu pulbere care stă să explodeze, tensiunea simţindu-se la toate nivelurile. În al doilea rând, absenţele din echipă: Pădureţu, Paraschiv şi Apostol sunt accidentaţi, în timp ce Brandan şi Semedo au intrat în dizgraţie din cauza unor probleme disciplinare. În al treilea, dar nu şi în ultimul rând, valoarea adversarului: Zenit are un buget imens asigurat de gigantul Gazprom, este lider detaşat al campionatului Rusiei, iar o eventuală ratare a grupelor Ligii Campionilor ar echivala cu un deazastru. Pe care, cu siguranţă, ruşii vor face totul pentru a-l evita.

Presiunea… la ei

În această situaţie, lui Roni Levi şi elevilor săi nu le rămâne decât să îşi facă jocul obişnuit, ermetic în apărare şi mizând pe viteza şi tehnica lui Frunză şi pivotările lui Bilaşco în atac, şi să continue seria de meciuri fără înfrângere.

Levi spune că, deşi Zenit este favorită, nu-i va fi uşor în această seară. „Cred că presiunea e pe Zenit, noi trebuie să fim mai relaxaţi şi să mergem să dăm tot ce este mai bun. Ştim că Zenit e o echipă foarte, foarte bună şi că e favorită acasă, dar noi suntem o echipă împotriva căreia este foarte greu să joci. Este mai bine să nu mă întrebaţi de problemele financiare ale echipei, sperăm ca problemele să se rezolve, dar noi suntem o echipă de profesionişti pe teren.”

Partida din această seară va avea loc de la ora 19.30, în direct la Digi Sport. În meciul-tur, disputat la Bucureşti, cele două formaţii au terminat la egalitate, 0-0. Dacă se califică, Unirea intră în play-offul Ligii Campionilor; dacă este eliminată, va juca tot în ultimul tur preliminar, dar în Liga Europa.   

Favoriţii lui Medvedev

Echipa din St. Petersburg are un susţinător pe măsură: preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev. În ultimele luni, el a făcut mai multe vizite „de lucru” la şantierul pe care se construieşte noul stadion al lui Zenit, fiind însoţit de Alexei Miller, şeful Gazprom (principalul sponsor al lui Zenit), şi de primarul din St. Petersburg, Valentina Matvienko.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă