19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialKimi Raikkonen, la a cincea victorie din sezon

Kimi Raikkonen, la a cincea victorie din sezon

Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes) a castigat prima editie a Marelui Premiu al Turciei, desfasurat pe circuitul Otodrom din Istanbul.
Finlandezul a fost urmat pe linia de sosire de Fernando Alonso (Renault) si de coechipierul sau Juan Pablo Montoya. Plecat din pole-position, Kimi a condus cursa de la un cap la altul.
Doar in primul viraj de la start, “inghesuit” de pilotii de la Renault, pierde suprematia cursei in favoarea lui Fisichella, dar o recastiga rapid chiar in primul tur.
Actorul principal al cursei a fost insa Montoya, care daca nu s-ar fi rasucit pe pista cu trei tururi inainte de final, ca apoi in ultimul tur sa iasa in decor, permitandu-i astfel lui Alonso sa treaca pe locul secund, echipa Mclaren Mercedes ar fi obtinut o dubla in Turcia.
Columbianul a mai facut o gafa, cand, aflat la boxe, a plecat inainte sa se termine alimentarea, trantindu-l pe mecanic.
Michael Schumacher, plecat de pe locul 20, a incercat sa faca o cursa nebuna de recuperare.
Dupa ce a depasit noua piloti, s-a acrosat cu Webber, moment care a insemnat finalul cursei pentru german, desi a incercat sa se mai “tarasca” cateva tururi. Celalalt pilot al echipei Renault, Giancarlo Fisichella, s-a clasat pe locul patru, iar Rubens Barrichello a venit pe un modest loc zece, pecetluind catastrofa Ferrari din Turcia.
In clasamentul pilotilor conduce in continuare Alonso cu 95p, urmat de Raikkonen si Schumacher cu cate 71p, respectiv 55p. La constructori, Renault este lider cu 130p, urmat de McLaren Mercedes 121p si Ferrari 86p.
Urmatoarea etapa se va desfasura in Italia, pe circuitul de la Monza, pe 4 septembrie.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă