15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialJiul si Poli Iasi, in pericol de neprogramare din cauza datoriilor

Jiul si Poli Iasi, in pericol de neprogramare din cauza datoriilor

Presedintele executiv al FC Dinamo, Ioan Becali, a solicitat blocarea transferurilor si neprogramarea in etapa a XVI-a a Diviziei A a cluburilor Jiul Petrosani si Poli Iasi, ca urmare a datoriilor pe care cele doua grupari le au fata de Dinamo. Jiul Petrosani are o datorie de 7.714 dolari in urma transferurilor jucatorilor Alin Ilin, Sabolcs Perenyi si Claudiu Dragan, iar Poli Iasi are o restanta de 20.000 de dolari pentru transferul lui Bogdan Onut.
“Am tot discutat cu ei (n.r. – reprezentantii celor doua cluburi), ne-au amanat, dar nu putem astepta la infinit. Asa cum noi ne platim datoriile, asa si ei trebuie sa isi plateasca obligatiile fata de noi. In baza unei decizii definitive care deja exista, am solicitat astazi (n.r. – marti) blocarea transferurilor si neprogramarea in campionat a celor doua echipe”, a spus Becali.
Contactat telefonic, organizatorul de competitii al clubului Jiul Petrosani, George Boboc, a declarat ca gruparea sa va plati aceasta datorie. “Dinamo sa nu isi faca probleme, pentru ca datoria va fi platita. Nu stiu cand expira termenul, dar pana la inceputul returului banii vor fi virati”, a precizat Boboc.
Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a afirmat ca incearca stingerea litigiului cu FC Dinamo. “Termenul este de 75 de zile si expira pe 21 februarie, deci timp mai este. Incercam si facem toate eforturile pentru a plati datoria”, a mentionat oficialul gruparii iesene.
Litigiiile dintre Dinamo si cele doua cluburi au fost solutionate de Comisia pentru Statute, Contracte si Regulamente a LPF, care, printr-o decizie definitva din luna noiembrie 2005, a hotarat blocarea transferurilor si neprogramarea in urmatoarea etapa a Diviziei A a cluburilor Jiul Petrosani si Poli Iasi, in cazul in care acestea nu isi achita datoriile fata de Dinamo.

Cele mai citite

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă