16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialJakub Janda s-a impus la sarituri cu schiurile

Jakub Janda s-a impus la sarituri cu schiurile

Cehul Jakub Janda a castigat primul concurs din prima etapa a Cupei Mondiale de sarituri cu schiurile 2005/2006, disputata la Kuusamo (Finlanda), cu o saritura de 140,5 m si un scor de 155,4 puncte. El s-a impus in fata castigatorului Cupei Mondiale de anul trecut, finlandezul Janne Ahonen – 138,5 m (149,8 puncte) si a slovenului Robert Kranjec – 137,5 m (148,5 puncte). Initial prevazut pentru vineri, insa intrerupt din cauza caderilor masive de zapada, acest prim concurs al sezonului s-a desfasurat doar intr-o singura mansa.

Finlandezul Manninen, victorios la Kuusamo

Schiorul finlandez Hannu Manninen a castigat la Kuusamo (Finlanda) prima etapa a Cupei Mondiale 2005/2006 de combinata nordica, in fata compatriotului sau Anssi Koivuranta si a norvegianului Petter Tande. Al patrulea dupa proba de sarituri cu schiurile, Manninen, castigator al Cupei Mondiale din 2003/2004 si 2004/2005, s-a impus in proba de fond de 15 km in fata compatriotului sau Anssi Koivuranta si a norvegianului Petter Tande. Pe locul 4 s-a clasat tanarul schior francez Jason Lamy Chappuis (19 ani), castigatorul concursului de sarituri cu schiurile, in timp ce Rony Ackermann, dublu campion mondial in 2005, a ocupat doar locul 13, la aproape 5 minute de Manninen.

Proba de 10 km, castigata de norvegianca Marit Bjoergen

Norvegianca Marit Bjoergen a castigat, la Kuusamo (Finlanda), proba clasica de 10 km din cadrul celei de-a treia etape a Cupei Mondiale de schi fond, ajungand astfel la a cincea victorie din acest sezon. Bjoergen, laureata a Cupei Mondiale 2004/2005, le-a devansat pe finlandeza Virpi Kuitunen si pe germanca Claudia Kunzel.
Norvegianca a pornit tare si in acest sezon in Cupa Mondiala de schi fond, in care anul trecut s-a impus pe toate distantele si cu un avans dublu de puncte fata de a doua clasata, schioarea ceha Katerina Neumannova. De la inceputul sezonului, Bjoergen (25 ani) s-a impus la sprintul (individual si stafeta) de la Dusseldorf (Germania), in proba de 10 km stil clasic si in stafeta de la Beitostoelen (Finlanda). Cu 300 de puncte, Bjoergen se afla in fruntea clasamentului general al Cupei Mondiale, in fata lui Kuitunen (200 puncte), si porneste deja ca principala favorita la Jocurile Olimpice de la Torino (10-26 februarie 2006).

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă