21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialItalia pierde finala cu Spania, la Euro 2012, dar suporterii îi mulţumesc...

Italia pierde finala cu Spania, la Euro 2012, dar suporterii îi mulţumesc oricum

Înfrângerea selecţionatei Italiei în finala de la Euro 2012 cu Spania, cu severul scor de 0-4, lacrimile şi dezamăgirea fotbaliştilor italieni şi ale suporterilor din întreaga Italie şi invitaţia primită de Squadra Azzurra din partea preşedintelui Republicii Italiene, Giorgio Napolitano, care va primi echipa luni seară la Palatul Quirinale de la Roma, pentru a o felicita şi a-i mulţumi oricum pentru rezultatele obţinute, se află pe primele pagini ale cotidienelor din Italia.

„Spania intră în istorie, Italia, îţi mulţumim oricum!”, titrează cotidianul roman La Repub­blica, care scrie că finala de la Kiev a Euro 2012 a fost un dezastru pentru Squadra Azzurra, umilită de Spania lui Vicente Del Bosque, superioară din toate punctele de vedere. „După ce a eliminat Anglia şi Germania, Italia spera să poată opri ciclul istoric al Furiei Roşii, dar spaniolii sunt prea puternici şi realizează un obiectiv unic în istoria fotbalului: Cupa Europeană 2008-Cupa Mondială 2010-Cupa Europeană 2012. Dar asta nu înseamnă că durerea este mai mică pentru acest 4-0, un scor care pedepseşte Italia, obosită şi ghinionistă”, scrie La Repubblica, care subliniază că Italia a fost ştearsă de pe terenul de joc după ce i-a pierdut pe Chiellini şi pe Thiago Motta, fiind nevoită să joace în zece oameni. „Dar nu ar fi corect să judecăm performanţa Squadrei Azzurra numai în baza rezultatului din finala cu Spania: Italia a fost oricum o surpriză plăcută, nimeni nu se aştepta să ajungă în finală”, precizează La Repubblica.

„Italia se înclină în faţa Spaniei; mare dezamăgire pentru suporteri”, titrează cotidianul milanez Il Corriere della Sera, care subliniază lacrimile fotbaliştilor italieni, de la Bonucci la Balotelli, de la Pirlo la Chiellini. Il Corriere della Sera mai scrie despre scrisoarea trimisă de premierul italian Mario Monti, împreună cu premierul spaniol Mariano Rajoy, preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, în care solicită o soluţie pozitivă la cazul fostului premier Iulia Timoşenko, pe care ambasadorii Italiei şi Spaniei la Kiev ar dori să o viziteze. „În această scrisoare, Monti şi Rajoy subliniază încrederea în faptul că Ucraina şi celelalte ţări din Europa vor putea trăi un viitor comun”, observă Il Corriere della Sera din Milano potrivit Agerpres.

„Spania este regina Europei, visul italian a fost destrămat în finală”, titrează La Stampa din Torino, care scrie despre istorica „tripletă” obţinută la Kiev de cea mai bună echipă din Europa şi din lume, Furia Roşie antrenată de Del Bosque. „Dezamăgire şi lacrimi pentru Bonucci, Balotelli, Barzagli, Montolivo şi Chiellini, care au continuat să plângă mult după terminarea meciului şi care au fost îmbrăţişaţi cu mare afecţiune de antrenorul Cesare Prandelli”, adaugă cotidianul din Torino, care consemnează şi cuvintele lui Prandelli: „Această echipă este un proiect care va continua şi care va încerca să joace bine şi la viitoarea Cupă Mondială din 2014, din Brazilia”. La Stampa mai scrie că luni, la întoarcerea în Italia, Squadra Azzurra va fi primită la Palatul Quirinale de la Roma de preşedintele Republicii Italiene, Giorgio Napolitano, care doreşte să le mulţumească fotbaliştilor italieni pentru angajamentul demonstrat la Euro 2012, pentru dragostea pe care au demonstrat-o faţă de tricoul albastru al naţionalei italiene şi pentru faptul că, timp de aproape o lună, au reuşit să unească ţara prin bunele rezultate obţinute.

„Italia, sfârşitul unui vis”, titrează cotidianul sportiv Corriere dello Sport, care consemnează cuvintele antrenorului Prandelli: „Eram prea obosiţi, dar eu nu voi abandona echipa naţională”, dar şi cuvintele portarului Gianluigi Buffon, căpitanul Squadrei Azzurra, care a declarat: „Le mulţumim tuturor suporterilor italieni care ne-au susţinut la Euro 2012″.

„Lacrimi amare”, titrează şi cotidianul sportiv La Gazzetta dello Sport, care a lansat un sondaj în care se întreabă: „Spania este mai puternică, sau antrenorul Cesare Prandelli a greşit tactica?”; 60% din cititorii cotidianului sportiv au răspuns că Spania este cea mai puternică echipă europeană, dar un procent de 40% din cititori sunt convinşi că, în finală, Prandelli a făcut şi primele greşeli, cea mai mare fiind înlocuirea lui Riccardo Montolivo cu Thiago Motta.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă