23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialInvincibilii de la Timişoara

Invincibilii de la Timişoara

FC Timişoara a câştigat cu 2-1 partida de pe teren propriu cu Rapid, din etapa a zecea, rămânând în continuare singura echipă neînvinsă din campionatul României.

A patra victorie, din tot atâtea jocuri, din cariera de antrenor a lui Cosmin Contra, a făcut ca FC Timişoara să treacă pe locul secund al Ligii I, cu două puncte mai mult decât Rapid, poziţia a treia, şi cu două mai puţine decât liderul Oţelul Galaţi. Şi Contra şi Şumudică au folosit două garnituri ofensive, dar şi foarte bine organizate în defensivă. Giuleştenii au dictat ritmul jocului în primele 25 de minute, la capătul cărora au şi deschis scorul, însă, aşa cum ne-a obişnuit în această ediţie a Ligii I, Timişoara a răsturnat din nou rezultatul, impunân­du-se până la urmă cu 2-1, prin golurile fostului rapidist Ianis Zicu (’28 şi ’86). „Trebuie să recunosc că sunt bucuros. Este o victorie muncită. Am început prost, dar ne-am revenit şi pentru asta îmi felicit jucătorii. Avem probleme în debutul jocurilor, ne încălzim mai greu, ca un motor diesel. Acum urmează două săptămâni de linişte, după care sper să continuăm la acelaşi nivel”, a spus antrenorul-jucător al timişorenilor, Cosmin Contra.

Tehnicianul timişorenilor a fost felicitat şi de Marian Iancu pentru câştigarea primului derby din cariera de antrenor, şeful bănăţenilor declarându-se mai mult decât mulţumit de modul în care „Guriţă” a pregătit partida. „Nu aş putea spune că am fost mai buni decât Rapid, decât dacă ne uităm pe tabelă. Schimbările au făcut diferenţa. Modificările noastre ofensive au fost mai bune decât cele a rapidiştilor. Intrarea lui Magera a înclinat balanţa în favoarea noastră la mijlocul terenului. Răspunsul Rapidului a fost intrarea lui Grigorie, un răspuns defensiv, la o schimbare ofensivă. Contra este antrenor şi asta trebuie să facă, nu pot să-i spun eu cum trebuie acţionat, nu am competenţă”, a spus Marian Iancu.

De partea cealaltă, Marius Şumudică s-a arătat dezamăgit de rezultatul partidei, mai ales că Rapid a fost echipa care a deschis scorul. „Am pierdut nemeritat după părerea mea. În mare parte am controlat jocul, dar ăsta e fotbalul. Dacă ai câteva ocazii de a marca şi faci cadouri. Noi am făcut cadou două goluri. Publicul a fost senzaţional. Îmi pare rău pentru că nu am reuşit să-i mulţumim pe suporterii noştri. Nu am fost şi nici nu suntem echipa momentului”, a spus Şumudică.

Preşedintele rapidiştilor, Dinu Gheorghe, a recunoscut superioritatea timişorenilor, criticând jucătorii giuleşteni, dar şi staff-ul tehnic pentru evoluţia echipei. „Timişoara a fost mai bună. Noi am jucat doar jumătate de oră. După golul nostru nu ştiu ce s-a întâmplat. Antrenorul şi jucătorii trebuie să spună ce s-a întâmplat. Sunt foarte supărat. Nu sunt dezamăgit de nimeni în mod special, ci de toată echipa”, a spus Dinu Gheorghe.  

Zicu, vedeta bănăţenilor

Ianis Zicu a renăscut la Timişoara, unde a ajuns începutul sezonului, plecat de la Dinamo, după trei ani în care a fost contestat de toată lumea. Bănăţenii au profitat şi de faptul că Dinamo şi Rapid nu s-au înţeles pentru un schimb: Grigorie – Zicu. Conducerea grupării de pe Bega a avut mută răbdare cu mijlocaşul în vârstă de 26 de ani, care era în urmă cu pregătirea, iar acum Ianis Zicu s-a revanşat prin evoluţia sa în teren.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă