4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialInaugurare cu iz electoral la Mogosoaia

Inaugurare cu iz electoral la Mogosoaia

“Toata floarea cea vestita” a fotbalului romanesc s-a aflat ieri la Mogosoaia, acolo unde au fost inaugurate Centrul National si Academia de Fotbal, un complex superb care, speram, va fi casa mai multor generatii de aur ale acestui sport de la noi. Pe langa romani, inaugurarea a mai beneficiat si de prezenta exceptionala a fostului mare international francez Michel Platini, acum membru in comitetele FIFA si UEFA. Si daca vizual toata atentia a fost atrasa de impresionanta baza, in ceea ce priveste discutiile, absolut toate s-au purtat in jurul apropiatelor alegeri pentru functia de presedinte al FRF, acolo unde se pare ca Mircea Sandu va avea (daca va candida) mai multi contracandidati din generatia de aur.

Hagi nu e decis pe cine sprijina

Fostul international si selectioner Gheorghe Hagi e de parere ca presedinte al FRF trebuie sa fie o persoana credibila, cu personalitate si cu un program eficient. “Sunt speculatii deocamdata cu candidatura lui Gica Popescu, vom vedea ce va fi. Oricum, fotbalul romanesc are nevoie de un presedinte cu personalitate, carismatic, credibil, cu un program de viitor foarte bun. Apoi, momentan nu stim ce ganduri are Mircea Sandu. Il voi sustine pe cel care va avea un proiect foarte bun si care sa aduca fotbalul romanesc acolo unde a fost”, a spus Hagi.
Gheorghe Popescu, un posibil candidat la sefia FRF, nu a exclus posibilitatea de a lucra cu prietenul si fostul sau coleg de la nationala, Gheorghe Hagi, care ar putea fi selectioner: “Este prea devreme sa vorbim de asta. Cand voi lua o hotarare, veti sti. In scurt timp ma voi decide, voi lua hotararea finala: da sau ba. Lupescu a anuntat deja ca va candida si ii urez succes. Este o persoana serioasa, cu experienta si va incerca sa convinga electoratul ca poate fi un bun presedinte”.
Fostul international Ionut Lupescu, care a anuntat ca va candida la presedintia FRF, a afirmat ca are sanse destul de mari sa obtina ce si-a propus. “Daca m-am hotarat sa candidez, inseamna ca sansele mele sunt direct proportionale cu programul pe care l-am alcatuit impreuna cu oameni de fotbal experimentati”, a spus Lupescu.

Mircea Sandu prelungeste suspansul

Actualul presedinte al FRF, Mircea Sandu, care nu a anuntat ferm daca isi va depune candidatura pentru un nou mandat, a precizat ca va lua o hotarare in acest sens cu putin inainte de termenul-limita pentru anuntarea candidaturilor.
“Atunci voi spune daca voi candida sau nu. Oricum, acesta nu este un subiect important. Este bine ca vor fi candidati mai multi, electoratul va decide. Deocamdata, pana in decembrie, sunt in functie”, a spus Sandu, care afirmase, in luna aprilie, ca va renunta la functie.
Selectionerul Victor Piturca il sustine pe Mircea Sandu in cursa pentru presedintia FRF. “Pentru binele fotbalului romanesc, as dori ca Mircea Sandu sa ramana in continuare. Lupescu este un baiat deosebit si merita si el sa candideze”, a spus Piturca.
Fostul international francez Michel Platini, membru in Comitetele Executive ale FIFA si UEFA si vicepresedinte al Biroului “FIFA Goal”, prezent la inaugurarea bazei sportive de la Mogosoaia, a declarat ca Mircea Sandu nu este vinovat de insuccesele nationalei. “Stiu ca a fost criticat pentru ultimele necalificari ale echipei nationale la turneele finale, insa presedintele se ocupa de organizare, fotbalistii sunt cei care joaca. Apoi, nu conteaza cantitatea, ci calitatea. Este de munca, nici o calificare nu se obtine usor. Poate Romania se va califica la urmatoarele turnee finale, in 2008 sau 2012”, a comentat Platini.
Rugat sa comenteze faptul ca Adrian Mutu joaca la fosta sa echipa, Juventus Torino, Platini a afirmat ca spera ca atacantul roman sa marcheze mai multe goluri decat a facut-o el.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă