6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialIn apararea lui Radoi

In apararea lui Radoi

Chiar daca patronul Gigi Becali infirma joi pe toate canalele informatia ca Oleg Protasov ar putea sa ocupe locul pe banca tehnica a Stelei si spunea ca nu a auzit de el, tot joi la amiaza, Mihai Stoica se imbarca in cursa de Atena pentru o prima runda de convorbiri cu tehnicianul ucrainean, aflat in capitala Greciei. Contactat telefonic, Protasov confirma interesul celor de la Steaua si faptul ca-l asteapta pe Mihai Stoica la discutii si negocieri. Nu da asigurari insa ca va semna imediat, dar nici nu neaga ca, daca vor cadea la intelegere, va veni la Bucuresti sa antreneze Steaua. Protasov nu este mirat de faptul ca Zenga a fost demis cu trei etape inainte de finalul campionatului. A patit-o si el in Grecia, pe cand era antrenor la Olympiakos, si a fost dat afara la cateva luni dupa ce castigase campionatul in sezonul precedent. Protasov s-a documentat si stie aproape totul despre campioana noastra si-i apreciaza palmaresul. Daca negocierile se vor incheia favorabil pentru ambele parti, pare hotarat sa vina in Ghencea. Decisive sunt tratativele pe care le-a purtat ieri cu Mihai Stoica.
In Ghencea evenimentele se deruleaza cu repeziciune. Dorinel Munteanu nu a mai asteptat sa se intoarca din Germania si l-a anuntat telefonic pe Gigi Becali ca paraseste Steaua. Patronul a fost de acord si astfel capitolul Steaua este definitiv incheiat pentru Munti. Noua lui destinatie este aproape sigura: CFR Cluj, unde ar putea deveni antrenor jucator. Oficialii clujeni nu vor sa discute pe aceasta tema, dupa cum ezita sa o faca si Dorinel Munteanu. Pentru Steaua e important ca va incepe pregatirile fara cel mai bun jucator al sezonului trecut, ceea ce inseamna o pierdere importanta, deocamdata neacoperita de un alt jucator.

Cautarea antrenorului risca sa treaca pe planul doi

Anuntul selectionerului Victor Piturca ca nu-l va mai convoca la lot pe Mirel Radoi atat timp cat va conduce el echipa nationala a incitat rau spiritele. Staff-ul clubului pare mai putin interesat daca Radoi va fi chemat sau nu la nationala, ci se gandeste, in primul rand, la sanctiunea pe care capitanul Stelei ar putea sa o primeasca de la Comisia de Disciplina a FRF pentru parasirea lotului inaintea meciului cu Olanda, sanctiune care ar putea sa-i aduca jucatorului o suspendare intre patru si opt etape. Gigi Becali tuna si fulgera si ameninta Federatia ca, daca va indrazni sa-i suspende jucatorul, va declansa un scandal imens in urma caruia federalii nu vor sti pe unde sa scoata camasa. Patronul vrea ca echipa sa-i fie lasata in pace sa se pregateasca pentru Liga Campionilor, iar Radoi are nevoie de meciuri in picioare. Argumentul lui Gigi Becali este unul bine cunoscut: “Eu bag bani in fotbal si cei de la Federatie ii cheltuiesc”. Becali vede din nou o conspiratie in jurul Stelei, care doreste distrugerea echipei. Asa cum se precipita lucrurile, nici nu stii care e acum problema numarul unu in Ghencea: aducerea unui antrenor sau salvarea de la suspendare a lui Mirel Radoi?

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă