10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialHotarati sa sparga gheata cu o victorie

Hotarati sa sparga gheata cu o victorie

O delegatie numeroasa insoteste Steaua la Genova, unde astazi ros-albastrii vor sustine cu Sampdoria al doilea meci din grupele Cupei UEFA. La aeroportul Baneasa si in timpul zborului spre Italia subiectul Gloria Bistrita a fost evitat de toata lumea, semn ca el este considerat inchis.
Discutiile s-au purtat numai in jurul meciului cu italienii, daca Steaua va reusi sa inscrie primul gol impotriva unei echipe din Calcio si, de ce nu?, sa obtina chiar victoria! Raspunsul, indiferent din ce parte a venit el – conducatori, antrenori sau jucatori – este optimist. Si toti cred ca Steaua nu va pleca invinsa de pe stadionul “Luigi Ferraris”.

Cine joaca in locul lui Radoi?

Oleg Protasov a plecat la Genova cu un lot de 18 jucatori. Absenta lui Radoi din echipa ii da mari batai de cap lui Protasov. La antrenamentul de aseara s-a vazut ca singurul care ar putea sa-l inlocuiasca pe Radoi la inchidere ramane Lovin, jucator care nu e chiar pe placul tehnicianului ucrainean, dar alta solutie se pare ca nu exista. Certa este revenirea lui Nicolita, care-i va lua locul lui Oprita pe banda stanga. In rest, Protasov nu are secrete in alcatuirea formatiei de inceput, ea fiind cea obisnuita, mai putin Radoi.

La umbra meciului Juventus-Bayern

Nu pot zice ca genovezii se dau in vant dupa meciul Sampdoria-Steaua. In Italia, campionatul este pe primul plan si abia apoi vine Cupa UEFA. In plus, miercuri seara s-a disputat partida din Liga Campionilor dintre Juventus si Bayern si toata lumea astepta ca echipa italiana sa-si ia revansa in fata nemtilor. Oricum, organizatorii cred ca in aceasta seara vor fi prezenti la meci cel putin 20.000 de spectatori, mai ales ca vremea nu este inca potrivnica fotbalului. In timpul zilei a fost frumos, in aceasta seara se anunta ploaie, dar nu si frig.

Al patrulea atac din Calcio

Sampdoria are o evolutie buna in campionat. Dupa 10 etape, genovezii ocupa locul 10, cu 14 puncte. Echipa pregatita de Walter Novellino se remarca prin agresivitatea liniei de atac, Sampdoria reusind sa inscrie 19 goluri, fiind din punct de vedere al eficacitatii pe locul patru, dupa Milan, Juventus si Florentina. Gazdele au un atacant de marca, Bonazzoli, care a reusit sa inscrie sapte goluri. In schimb, genovezii au o aparare vulnerabila, care a primit pana acum 17 goluri. Chiar daca palmaresul Stelei in intalnirile cu echipele italiene este nefavorabil echipei noastre, antrenorul Novellino este destul de circumspect in privinta rezultatului. El considera Steaua drept cel mai puternic adversar din grupa si aminteste de victoria categorica din meciul cu Lens, in prima runda a grupei. La conferinta de presa, Novellino a vorbit de experienta Stelei in competitiile europene, mult mai bogata decat a echipei pe care o conduce, si de care a tinut seama in pregatirea echipei pentru partida din aceasta seara. Novellino nu a vazut niciodata pe viu echipa noastra, dar a vizionat mai multe casete video, remarcandu-i pe Dica, Bostina si Nicolita. In privinta echipei pe care o va alinia, el a declarat presei ca va fi aceeasi pe care a folosit-o in partida cu Inter (2-2) din ultima etapa, deci nu vor lipsi Diana, Bonazzoli, Pisano, Zenoni, Sala, Volpi. Partida va incepe la ora 21,45, va fi condusa de arbitri din Polonia, cu Grzegorz Gilewski la centru, fiind transmisa de TVR1.

Steaua a intalnit de cinci ori echipe din Italia in cupele europene. Cu AS Roma, in editia 1984/1985 a Cupei Cupelor, a inregistrat un egal in Ghencea (0-0) si o infrangere la limita in Cetatea Eterna, 0-1; cu AC Milan, in finala Cupei Campionilor Europeni din 1988/1989, cand a fost spulberata cu 4-0; cu Genoa in sezonul '91/'92 al Cupei UEFA, fiind eliminata dupa doua infrangeri cu 0-1; cu Juventus Torino in sezonul '95/96 al Ligii Campionilor, 0-0 acasa si 0-3 in deplasare; in sfarsit, in sezonul trecut al grupelor Cupei UEFA fiind invinsa cu 0-1 de Parma. Palmaresul, asadar, este dezastruos: 8 meciuri, 2 egaluri, 6 infrangeri, 0 goluri marcate, 11 primite!!!
Sampdoria a mai jucat o singura data cu o echipa din Romania, 1-1 in deplasare si 0-0 acasa cu Dinamo in 1988/1989, atunci cand Vialli a marcat in minutul 87, la Bucuresti, golul calificarii.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă