15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialHamburg SV vine in Giulesti

Hamburg SV vine in Giulesti

Rapid Bucuresti va intalni in optimile Cupei UEFA formatia germana Hamburg SV, fosta castigatoare a Cupei Campionilor Europeni in anul 1983, dupa ce a invins, in finala, cu scorul de 1-0, pe Juventus Torino. In vitrina clubului german se mai afla o Cupa a Cupelor (1977), trei titluri de campioana a Germaniei (1979, 1982 si 1983) si trei Cupe ale Germaniei (1963, 1976 si 1987).
Gruparea germana a fost infiintata in 29 septembrie 1887, iar actualul presedinte al clubului este Bernd Hoffmann. Antrenorul formatiei Hamburg SV este fostul mare international est-german Thomas Doll, nascut la 9 aprilie 1966. Stadionul echipei din Hamburg este AOL Arena si are o capacitate de 55.000 de locuri.
Formatia germana ocupa locul secund in actualul sezon din Bundesliga, cu 47 de puncte acumulate in 22 de etape. Hamburg se afla la opt puncte in urma liderului Bayern Munchen, care a eliminat-o si din Cupa Germaniei, in optimile de finala. Hamburg SV a ajuns in Cupa UEFA dupa ce a jucat in Cupa Intertoto si a eliminat pe Pobeda Prilep (Macedonia), Uniao Leiria (Portugalia), Sigma Olomouc (Cehia) si FC Valencia (Spania).
In primul tur al Cupei UEFA, Hamburg SV a eliminat formatia daneza FC Copenhaga, 1-1 pe teren propriu si 1-0 in deplasare, ambele goluri ale germanilor fiind inscrise de Van der Vaart. In faza urmatoare, Hamburg a facut parte din grupa A si a terminat pe locul secund, inregistrand urmatoarele rezultate: 1-0 in deplasare cu TSKA Sofia – gol Van der Vaart, 2-0 acasa cu Viking Stavanger – goluri Van der Vaart si Lauth, 0-2 in deplasare cu AS Monaco si 2-0 pe teren propriu cu Slavia Praga – goluri Barbarez si Mpenza.
In 16-imile de finala ale Cupei UEFA, Hamburg SV a eliminat formatia elvetiana FC Thun, ajunsa in aceasta competitiei dupa ce a terminat pe locul trei intr-una din grupele Ligii Campionilor. In prima mansa, germanii au fost invinsi, in deplasare, cu scorul de 1-0, dar in retur s-au impus cu 2-0, prin golurile marcate de Van Buyten. In acest meci, mijlocasul Jarolim a primit cartonasul rosu si va absenta in primul joc cu Rapid. De asemenea, jucatorii Van Buyten, Van der Vaart si Lauth sunt in pericol de a rata mansa secunda cu giulestenii daca vor primi cartonas galben in primul meci. In partida retur cu FC Thun, antrenorul Thomas Doll a folosit urmatoarea formula de echipa: Wachter – Mahdavikia, Boulahrouz, Van Buyten, Atouba – De Jong ('86 Demel), Wicky, Jarolim – Trochowski ('64 Van der Vaart) – Barbarez, Takahara ('71 Lauth).
Prima mansa a intalnirii dintre Rapid si Hamburg va avea loc la 9 martie la Bucuresti, in timp ce returul se va disputa la 16 martie in Germania.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă