6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialHamburg, molipsita de "ciuma de Bucuresti"

Hamburg, molipsita de “ciuma de Bucuresti”

“0-2! Si SV Hamburg a luat "Buka-Pest"!”, scrie Berliner Zeitug, facand un joc de cuvinte care s-ar putea traduce prin “ciuma de Bucuresti”, aluzie la infrangerile echipelor germane suferite in Capitala, dupa ce Rapid a invins, scor 2-0, SV Hamburg, in prima mansa a optimilor Cupei UEFA. “Mai intai Hertha, acum si Hamburg. In Cupa UEFA bantuie o boala inspaimantatoare: ciuma de Bucuresti. Hamburg s-a molipsit la fel de urat ca si Hertha, a pierdut tot cu 0-2”, noteaza publicatia.
Berliner Zeitung ironizeaza apatia de care au dat dovada fotbalistii germani in meciul cu Rapid. “Un spion al echipei din Hamburg le-a vandut un pont jucatorilor germani. Dupa o jumatate de ora de la inceperea meciului le-a spus ca si la Bucuresti o partida de fotbal are si repriza a doua. Se pare ca ei au urmat pista si au descoperit un pamant virgin: careul giulestean. Probabil ca a fost un soc prea mare. S-a ordonat retragerea! In invalmaseala creata, Van Buyten a cazut la datorie, dar si-a revenit, cat sa vada golul lui Niculae de la 30 metri”.
“Blamare in UEFA. Si Hamburg, si Schalke 04 sunt la un pas de eliminare”, titreaza Bild, care scrie ca “saptamana neagra a fotbalului german pare fara sfarsit”. “Fara echipa necesara si evoluand fara convingere, formatia din Hamburg a fost amar pedepsita de Niculae si de Buga, care a marcat un gol nebunesc cu calcaiul”, scrie Bild.
Alte titluri din presa germana: “Schalke si Hamburg continua seria neagra a fotbalului german” (Handelsblatt), “Alte doua numere negre in fotbalul german” (Schaffhauser Nachrichten), “SV Hamburg pedepsit amar” (Wiesbadener Kurier), “Evolutie dezolanta a SV Hamburg la Bucuresti” (Wiesbadener Tagblatt), “Antrenorul Doll si-a pierdut zambetul la Bucuresti” (Frankfurter Neue Presse), “Esecuri si in UEFA” (Kicker), “De Jong si teatrul jucatorilor adversi” (Hamburger Abendblatt), “Infrangere amara pentru Hamburg” (Sport Bild).

Calificarea se joaca si dupa acest 2-0!

Antrenorul Razvan Lucescu considera ca Rapid a obtinut “o victorie superba” in meciul cu SV Hamburg si crede ca jucatorii sai “trebuie sa-si dea viata” in returul din Germania pentru a obtine calificarea in sferturile de finala ale Cupei UEFA. “Este o victorie superba, o victorie meritata, dar vom avea meci greu la Hamburg. Un 2-0 si nu am primit gol acasa. Noi ne gandim ca nu se poate pierde calificarea, dar pentru asta trebuie sa ne dam viata la Hamburg”, a spus Lucescu, care considera ca victoria este umbrita de absenta in retur a lui Dica, Karamian si Maftei, plus Maldarasanu.
Razvan Lucescu este de parere ca jucatorii care i-au inlocuit pe Dica si Karamian, Negru respectiv I. Stancu, si-au pus in valoare calitatile. “Nu mi-a fost greu ca a trebuit sa schimb din jucatori in prima repriza, poate lor le-a fost greu pentru ca nu au jucat in ultimul timp. In minutul 20 aveam deja doua schimbari facute. Jos palaria pentru ca cei care au intrat si-au facut datoria”, a spus Lucescu, care a completat: “Sa dea Dumnezeu sa mergem mai departe in Cupa UEFA”.
Razvan Lucescu a afirmat ca nu este suparat pe Vasile Maftei, care a fost eliminat in minutul 90+2, si a precizat ca nu a fost vina capitanului rapidist: “A gresit cineva de la mijlocul terenului, pentru ca noi trebuia sa tinem mingea mai mult, dar nu mai conteaza acum, in retur va intra cine trebuie si sa speram ca va fi bine”.

“Nivelul” lui Doll

Tehnicianul echipei SV Hamburg, Thomas Doll, considera ca Rapid a meritat victoria in prima mansa a optimilor de finala ale Cupei UEFA. “Daca ne uitam la tot meciul, putem spune ca este o victorie meritata. Din pacate noi nu ne-am gasit jocul si de asta am pierdut. Singurul lucru pozitiv este ca mai avem un joc in care veti vedea un alt Hamburg”, a spus Doll. Intrebat daca Rapid a fost mai buna decat Bayern Munchen (n.r. – echipa invinsa de Hamburg in campionatul Germaniei), Doll a raspuns: “Nu se poate spune dupa un singur rezultat. Bayern joaca la un alt nivel, la fel ca si Hamburg”.
Thomas Doll considera ca SV Hamburg a pierdut meciul din cauza agresivitatii jucatorilor adversi si deoarece nu a castigat duelurile unu la unu. “In retur vom face tot posibilul sa castigam si sa trecem de Rapid. Nu este o rusine sa pierzi in fata Rapidului, iar pentru mine important este sa vad o reactie buna a jucatorilor mei la Hamburg”, a spus Doll.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă