10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialHalep și Niculescu s-au calificat în semifinalele probei de dublu la Montreal

Halep și Niculescu s-au calificat în semifinalele probei de dublu la Montreal

Jucătoarele române de tenis Simona Halep și Monica Niculescu s-au calificat, vineri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Montreal, dotat cu premii totale de 2.413.663 dolari, după ce au învins perechea franceză Caroline Garcia/Kristina Mladenovic cu 6-4, 3-6, 10-8.

Halep și Niculescu, beneficiare ale unui wild card, s-au impus într-o oră și 28 de minute în fața favoritelor numărul doi ale probei.

Halep, care este calificată și la simplu în semifinale, a reușit astfel cel mai bun rezultat al său din carieră în proba de dublu.

Româncele au fost conduse în super tie-break cu 7-4, dar au reușit să întoarcă scorul după patru puncte consecutive (8-7). Franțuzoaicele au egalat (8-8), dar reprezentantele noastre s-au impus cu 10-8.

Halep și Niculescu și-au asigurat un cec de 35.604 dolari și 350 de puncte WTA, urmând să joace în penultimul act cu învingătoarele din meciul care opune perechile Andreja Klepac/Katarina Srebotnik (Slovenia) și Bethanie Mattek-Sands (SUA)/Heather Watson (Marea Britanie).

La simplu, după 3-6, 6-1, 6-1 cu rusoaica Svetlana Kuznețova, Halep (5 WTA) va juca în semifinale împotriva numărului doi mondial, germanca Angelique Kerber, victorioasă cu 6-2, 6-2 în sfertul cu rusoaica Daria Kasatkina.

Halep are 3-2 la meciurile directe cu Kerber, care s-a impus în ultimul duel, la Wimbledon, în sferturi, cu 7-5, 7-6 (2). Simona a câștigat primele trei confruntări, în 2009 în primul tur la Saint-Raphael (ITF), cu 5-7, 6-2, 7-5, în 2014, în finala de la Doha, cu 6-2, 6-3, și în 2015, chiar la Toronto, în optimi, cu 6-3, 5-7, 6-4. Ambele victorii ale germancei au venit anul acesta, în Fed Cup (Cluj-Napoca), în două seturi, cu 6-2, 6-2, și la Wimbledon.

Cele mai citite

Evenimente de amploare la Washington pentru sărbătorirea a 20 de ani de la aderarea României la NATO

România va sărbători, la Washington, 20 de ani de la aderarea la NATO printr-un concert extraordinar care va avea loc la celebrul Andrew W....

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă