20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialHagi a refuzat, probabil vine Zenga!

Hagi a refuzat, probabil vine Zenga!


Raspunsul negativ al lui Hagi privind oferta facuta de patronul Stelei a fost intr-un fel previzibil, chiar daca Gigi Becali dadea asigurari, saptamana trecuta, ca “regele” va veni sigur in Ghencea. Revenit in tara dupa o scurta vacanta petrecuta cu familia in Spania, nasul si finul au avut prima si ultima discutie fata in fata, pana aici toate tratativele purtandu-se numai telefonic. Bosul din Ghencea, dupa trei ore de discutii, nu a reusit sa-l convinga pe Hagi sa accepte postul de antrenor principal.

Argumentele lui Hagi

Fostul antrenor al echipei Galatasaray spune ca nu vrea sa se grabeasca. Gica Hagi zice ca nu a fost influentat de nimeni (fara sa precizeze; aluzia se refera la Gica Popescu si Ioan Becali) in luarea deciziei. “Nu mai sunt asa de tanar ca sa pot fi influentat”, a punctat Hagi. “Abia am venit acasa si mai am nevoie de timp.” El a multumit lui Gigi Becali si suporterilor Stelei, rugandu-i sa-l inteleaga, si a inchis definitiv discutia: “Poate va fi altadata”.

Propunerile patronului

Acest “altadata” l-a lasat perplex pe patron, care nu reuseste sa inteleaga refuzul lui Hagi si pune totul pe seama unor oferte din strainatate. Propunerile facute de Becali erau mai mult decat tentante: contract pe trei ani si un salariu de 300.000 de dolari anual, mana libera la echipa si, daca vrea, orice functie de conducere in cadrul clubului (de la presedinte la patron), o lista de transferuri scumpe dispus sa o satisfaca. Nimic nu l-a induplecat pe nas, care, in final, l-a sfatuit pe fin sa-si caute antrenor, propunandu-i chiar un nume.

Zenga, pe primul loc

Chiar daca patronul Stelei a declarat ca astazi va anunta numele viitorului antrenor al campionilor, multi il plaseaza pe prima pozitie pe Walter Zenga, aceasta fiind si varianta cea mai simpla. Ramane de vazut daca italianul, demis cu trei etape inainte de final si ignorat in toata perioada care s-a scurs de la plecarea sa, va accepta sa revina. Contactat de ziaristi, Zenga a refuzat sa dea un raspuns si spune ca asteapta un telefon de la conducerea Stelei.
Minunile in fotbal nu sunt putine. Campionii au intrat in criza de timp – pana la primul lor meci oficial mai sunt 40 de zile – si orice este posibil. Un argument care ar pleda pentru reintoarcerea lui Zenga, dincolo de performantele lui la Steaua, ar putea fi respectul si recunostinta fanilor.

Varianta “de avarie”

Inaintea ultimei etape s-a pus problema viitorului antrenor. S-au amintit atunci numele lui Titi Dumitriu, cel care a condus Steaua in ultimele trei etape, legat de cel al lui Dorinel Munteanu, care luni a sustinut ultimul examen pentru obtinerea licentei Pro de antrenor. Dumitriu s-a aratat incantat de ideea de a face cuplu cu Dorinel Munteanu, impartind si rolurile: el – director tehnic si Dorinel – antrenor principal si jucator. Titi Dumitriu nu crede ca Zenga va reveni in Ghencea si spune ca Gigi Becali a dat dovada doar de curtoazie cand a zis ca Zenga ar putea sa se intoarca la Steaua. El il ataca dur pe tehnicianul italian, il acuza ca nu a stabilit strategia pentru viitorul sezon si ii taie macaroana in privinta meritelor exagerate pe care si le atribuie in castigarea titlului, trecandu-si-le in buna parte in contul lui: “Fara cele 9 puncte castigate in ultimele trei etape (cand Dumitriu a preluat echipa), Steaua nu ar fi fost campioana”. Are si Titi Dumitriu putina dreptate. Chiar si asa, noi nu credem ca Steaua va merge, in final, pe varianta Dumitriu-Munteanu si va aduce pana la urma un nou antrenor.

Gigi Becali: “Zenga va veni la Bucuresti sa preia echipa”

Gigi Becali a avut o noapte alba dupa ce Gica Hagi l-a refuzat si nu a devenit antrenorul Stelei. Ieri dimineata, patronul campioanei a avut in program numai intalniri pentru a stabili antrenorul cu care Steaua va incerca sa ajunga in Liga Campionilor. Gigi Becali a parut a fi foarte aproape de a-l readuce pe banca pe Zenga. “Parerea mea este ca Zenga va fi antrenorul Stelei. Ar fi o reparatie morala din partea mea si ar fi normal sa-si continue munca, sa duca Steaua in Liga Campionilor. Probabil ca Zenga o sa spuna ca vine la Bucuresti sa discute cu mine, dar eu zic ca va veni pentru a prelua echipa. Am vorbit si cu Pedrazzini (n.r. – secundul lui Zenga) si este incantat de idee. Cu Zenga n-am vorbit inca pentru ca n-am reusit sa dau de el”. Gigi Becali a comentat apoi si refuzul lui Hagi: “Steaua se afla la un nivel inalt, a luat campionatul, a avut un parcurs bun in cupele europene si probabil orice antrenor se gandeste ca dupa ce iei o echipa la acest nivel trebuie sa cresti si este foarte greu. Nici la ora asta nu stiu de ce nu a vrut sa vina. Un antrenor, cand ia o echipa, probabil vrea s-o ia de mai jos. Nu pot sa-mi dau seama ce il opreste. Oamenii de fotbal mi-au spus ca este greu sa iei Steaua acum, trebuie sa intri in grupele Ligii Campionilor si este cam greu”, a motivat Becali.

Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă