16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialHagi, "inamic" pentru Steaua!

Hagi, “inamic” pentru Steaua!

Dupa 16 ani, Gica Hagi revine ca adversar al ros-albastrilor. O face in calitate de antrenor al Poli Timisoara, la o partida nu numai incarcata de orgolii, dar si deosebit de importanta in lupta pentru titlu.
Cu Steaua, Hagi a castigat trei campionate, de doua ori Cupa Romaniei si Supercupa Europei. Declara sincer ca iubeste Steaua, dar acum a venit sa o invinga si este convins ca echipa sa este capabila sa obtina victoria.
Hagi nu este singurul stelist din tabara banateana. Regele vine insotit de o trupa ce poarta pecetea gruparii din Ghencea: secunzii Gabi Balint si Iosif Rotariu si unul din conducatorii clubului de pe Bega, Toni Dobos, fosti jucatori ai Stelei. Un singur cuvant de ordine a fost in aceste ultime zile in radurile infocatei galerii a alb-violetilor: Poli merge la Bucuresti sa castige trei puncte. Aceasta este si promisiunea facuta de fotbalistii lui Hagi la ultima intalnire cu fanii, carora le-a fost promisa victoria in fata campionilor. 4.000 de banateni vor insoti echipa la Bucuresti sa o vada cu ochii lor. Poli a realizat in primele doua etepe ale returului maximum de puncte, s-a instalat pe pozitia a treia a podiumului, are cea mai buna aparare din campionat si are tot dreptul sa fie optimista. Balint spunea ca, totusi, Hagi are o problema: toti fotbalistii se afla la forma maxima, toti vor sa joace in meciul cu Steaua si antrenorul nu stie pe cine sa aleaga, asa ca se mai gandeste cu cine sa inceapa meciul.
La Steaua, problemele sunt ceva mai complicate. Campionii, chiar daca spun ca in aceste ultime zile nu s-au gandit decat la meciul cu Poli, povara disputei de joi cu Rapid in sferturile Cupei UEFA nu are cum sa nu-i marcheze. Pentru Olaroiu, meciul cu Poli are o incarcatura aparte: intalneste echipa pe care a antrenat-o si isi doreste o fireasca revansa fata de fosta echipa si in acelasi timp sa dovedeasca ca locul ocupat pe banca campionilor il merita. Dupa doua etape ale returului Steaua nu a reusit sa inscrie. Incearca sa o faca acum fara principalul ei om de gol, Victoras Iacob, accidentat. Se anunta un meci mare, cu sanse egale pentru ambele echipe.

Cinci meciuri in umbra

Cele cinci partide ce se vor juca astazi si duminica sunt eclipsate de partida de pe stadionul National. Dinamo joaca la Constanta si Ion Marin spune ca dupa meciul cu Pandurii lucrurile s-au simplificat mult in curtea cainilor, iar echipa lui nu va pierde disputa cu Farul. Cam la fel vorbeste si patronul vasluienilor, Adrian Porumboiu care promite o victorie si la Cluj, in fata trupei lui Dorinel Munteanu care a inceput prost returul. Ultima repetitie inaintea confruntarii cu Steaua, giulestenii o sustin in fata bancarilor, echipa care a tinut piept etapa trecuta Stelei, dar a pierdut in Cupa la Constanta. Gloria – FC Arges si Sportul – Jiul completeaza etapa.

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă