13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialGripa aviara incurca programul de pregatire

Gripa aviara incurca programul de pregatire

Conducatorii mai multor cluburi din Divizia A iau in calcul posibilitatea anularii turneelor de pregatire programate in Turcia, din cauza virusului gripei aviare care afecteaza aceasta tara, iar MAE recomanda ca echipele de fotbal sa evite zonele afectate. Opt echipe din Divizia A au programate stagii de pregatire in Antalya in cursul lunilor ianuarie si februarie: Poli Timisoara, Otelul Galati, FC Vaslui, Rapid, Gloria Bistrita, CFR Cluj, Sportul Studentesc si Dinamo.

Dinamo si Rapid cauta solutii

Presedintele executiv al FC Dinamo, Ioan Becali, a declarat ca studiaza posibilitatea anularii turneului din Turcia si cauta solutii de rezerva. “In cazul in care situatia se va inrautati, luam in calcul posibilitatea anularii cantonamentului din Turcia. Am avut o sedinta la care a participat si domnul Danilescu (n.r. – directorul sportiv Constantin Danilescu) si ne gandim deja la anumite variante de rezerva, tot in strainatate”, a afirmat Becali.
Directorul de imagine al clubului Rapid, Cristian Costache, a precizat ca exista mari sanse ca echipa antrenata de Razvan Lucescu sa renunte la plecarea in Turcia. “Clubul nostru urmareste cu interes evolutia evenimentelor din Turcia si s-a luat in discutie renuntarea la turneul programat. Avem varianta ca, in loc de Turcia, echipa sa plece in turneu in Cipru”, a mentionat oficialul clubului giulestean.
Presedintele clubului CFR Cluj, Ioan Muresan, sustine ca nu s-a luat o decizie cu privire la cantonamentul pe care echipa antrenata de Dorinel Munteanu il are programat in Turcia, in perioada 1-11 februarie. “Ca medic, sunt direct interesat de aceasta problema. Am vorbit deja cu un epidemiolog si mai astept cateva pareri in plus. In cazul in care avem confirmarea ca virusul nu se transmite de la om la om, probabil ca vom merge, ca doar nu jucam cu gainile. Saptamana viitoare vom lua o decizie”, a precizat Muresan.
Mult mai vehement s-a aratat finantatorul gruparii SC Vaslui, Adrian Porumboiu, care a mentionat ca le-a cerut deja angajatilor clubului sa anuleze deplasarea in Turcia. “Deja am vorbit cu cei de la club si au sarcina sa faca tot ce este posibil pentru anularea turneului. Nu vreau probleme, pentru ca avem un retur incendiar in care trebuie sa facem cat mai putini pasi gresiti”, a spus Porumboiu.

Poli si Otelul nu-si fac griji

La fel de ferm, insa cu alta opinie, s-a dovedit si directorul general al clubului Politehnica Timisoara, Ion Craciunescu. “Mergem in turneu”, a spus Craciunescu.
Si directorul general al gruparii Otelul Galati, Marius Stan, considera ca virusul gripei aviare nu este un motiv pentru a schimba programul de pregatire a echipei. “Si la noi e gripa aviara. Mergem in Turcia, ca doar acum nu ne mutam pe Luna ca e gripa aviara. E un risc pe care ni-l asumam”, a concluzionat Stan.
Ministerul Afacerilor Externe a recomandat cetatenilor romani care calatoresc in Turcia, printr-un comunicat, sa evite deplasarile in zonele recent afectate de prezenta virusului gripei aviare si sa ia toate masurile de protectie formulate de autoritatile sanitare si sanitar-veterinare. Surse din MAE au precizat ca ministerul va face mai multe precizari oficialilor cluburilor care au programate turnee in Turcia in cazul in care acestia vor cere acest lucru.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă