13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialGigi Netoiu a lichidat "stocul" de la Dinamo

Gigi Netoiu a lichidat “stocul” de la Dinamo

In urma cu doi ani, Gigi Netoiu, fostul patron al Universitatii Craiova, a parasit gruparea din Banie si s-a mutat in Stefan cel Mare. Nu a venit singur. A luat cu el toti jucatorii pe care ii avea sub contract. Tot ce avea mai bun atunci Universitatea a luat drumul Bucurestiului. Asa au ajuns la Dinamo Plesan, Guso, Moti, Daouda, Ilie Iordache. Un transfer la pachet care a stins atunci datoria pe care Universitatea o avea fata de Netoiu. Nu au fost singurii fotbalisti olteni care au ajuns in tabara “cainilor” de-a lungul anilor, in perioada cand clubul oltean se afla sub domnia lui Gigi Netoiu. Primul a fost Claudiu Niculescu. Au urmat Barcauan, Alexa, Grigorie, Stoican, Florea. Dinamo a fost recunoscatoare “comandantului” si i-a acordat un post in conducerea clubului. O afacere buna pentru ambele parti. Dinamo a primit fara bani jucatori valorosi, Netoiu i-a avut in continuare in coproprietate cu Dinamo si, cel mai important amanunt pentru el, jucatorii sai evoluau la un club de top, unde au obtinut cartea de vizita pentru transferuri mult mai avantajoase. Bine gandit. Rand pe rand, Netoiu i-a transferat aproape pe toti, fie la cluburi din strainatate, fie la alte grupari din tara.
Ultimii care au parasit gruparea sunt Alexa si Grigorie, transferati pentru 1,3 milioane de euro la Poli Timisoara, bani impartiti jumatate-jumatate intre Dinamo si Gigi Netoiu, care astfel a lichidat “stocul” de fotbalisti pe care ii avea sub contract. Mircea Rednic s-a opus vanzarii lui Grigorie, dar a intampinat opozitia “comandantului”, care a tinut mortis sa-l vanda, chiar daca jucatorul a dorit sa ramana in continuare la Dinamo. Poate ar fi fost cedat si Moti, dar transferul lui de la Craiova a fost platit de “caini”, iar in cazul lui Claudiu Niculescu, pretul jucatorului a fost achitat lui Netoiu de Cristi Borcea.
Dinamo, cu cateva saptamani inaintea inceperii campionatului, se afla intr-o situatie-limita. Echipa pregatita de Rednic nu are portar. Cristi Munteanu si Gaev nu mai fac parte din lot. “Cainii” nu au nici fundas dreapta, Balan a fost scos din lot. Moti a ramas singur in linia fundasilor centrali, unde au evoluat Curt si Barcauan. A plecat si Florea, care asigura banda stanga a defensivei. La mijloc, gaura este la fel de mare fara Florentin Petre, Alexa, Vlad Munteanu, Grigorie si Zicu. Nu se stie inca daca Bratu ramane sau nu, incerta fiind si situatia lui Niculescu. Dinamo va fi obligata sa inceapa campionatul cu o echipa noua, cele trei milioane de euro pusi la bataie de conducerea clubului fiind prea putini pentru efectuarea unor transferuri de marca. Se vorbeste de 20 de jucatori din tara si strainatate cu care Dinamo ar fi in tratative. O lista lunga, care ii cuprinde, printre altii, pe Pascovici (Farul), Codreanu (U Cluj), Mara si Buta, doi jucatori din Costa Rica, un portar din Belgia. Pana acum nimic concret, nici un transfer. Aceeasi stare de incertitudine si agitatie in care Dinamo a incheiat sezonul trecut.

Pleaca Verbist, revine Gaev

Antrenorul Mircea Rednic a declarat ieri, la finalul antrenamentului, ca nu este multumit de portarii pe care i-a avut in probe, astfel ca pana la ora actuala Dinamo are doi goal-keeperi, Florin Matache si Vladimir Gaev, ultimul revenit la formatia din Soseaua Stefan cel Mare. Gaev, care nu si-a gasit un angajament la o alta formatie, a vrut sa plece initial de la Dinamo pentru ca era nemultumit de statutul de rezerva pe care l-a avut in returul sezonului trecut, postura care il dezavantajeaza in fata fostului jucator al Stelei Vasili Hamutovski, cu care concureaza pentru postul de portar al reprezentativei Belarus. “Portarii care au venit nu m-au convins. Practic, avem doi portari: Matache si Gaev, care se va intoarce, si va mai veni unul. Sper sa fie Romanovs (n.r. – Dennis Romanovs), pentru ca e un portar bun, am mai lucrat cu el si stiu ce poate”, a spus Rednic.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă