10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGigi Becali, dupa Poli Timişoara - Steaua 2-0: E posibil ca Ilie...

Gigi Becali, dupa Poli Timişoara – Steaua 2-0: E posibil ca Ilie Stan să fie depăşit, dar nu pot să-l schimb acum după 3-4 meciuri

“Ce să mai zic eu acum, s-a văzut totul în joc. Eu nu ştiu ce să mai zic. Tibi Bălan cică e mare fotbalist. L-am mai luat şi pe Rusescu. Eu nu-l ştiam, dar m-am luat după Cîrţu şi după MM…

Problema e de atitudine. Au intrat pe teren ca nişte vedete. Nu pasăm, nu jucăm nimic. Jucăm după ureche. Dacă nu joacă nimic, ce să fac. L-a băgat pe Mustaţă fundaş dreapta. Ăla e jucător de echipa a doua… Cum să nu aibă pe cine să bage.
E posibil ca Ilie Stan să fie depăşit, dar nu pot să-l schimb acum după 3-4 meciuri “, a declarat Gigi Becali la GSP TV.

 

Cronica Poli Timişoara – Steaua 2-0. Bănăţenii trec în “sferturi”!

Poli Timişoara s-a calificat în ultimele 8 echipe ale Cupei României după a învins-o clar, scor 2-0, pe deţinătoarea trofeului, Steaua Bucureşti, într-un meci desfăşurat pe stadionul Dan Păltinişanu.

Din sarabanda de ocazii care s-a derulat pe toată durata meciului la poarta lui Stanca, două s-au transformat în gol. Ricketts (27) şi Goga (51) au punctat pe fondul unui joc entuziasmant al bănăţenilor, dar şi ajutaţi de o nouă prestaţie demoralizatoare a Stelei. Din echipa bucureşteană, doar Mihai Costea a lăsat o impresie bună, fiind foarte aproape de gol în minutul 58, când a reluat din foarfecă în bară. A fost, de altfel, singura ocazie notabilă Stelei.

Poli merge astfel în faza următoare, unde poate da piept cu formaţii precum Rapid, Dinamo sau FC Vaslui. Dar, poate mai important, bănăţenii au demonstrat că decizia FRF de a-i retrograda forţat în liga secundă nu i-a făcut să şi arate ca o echipă de ”B”. Steaua, în schimb, alunecă din ce în ce mai mult spre acest statut.

………..

90+2 – Meciul se încheie. Deţinătoarea Cupei României este eliminată de o echipă de Liga a 2-a, Poli Timişoara.

MINUTUL 88 – Se joacă pe contre în acest final de meci.

MINUTUL 75 – OCAZIE POLI! Goga loveşte greşit mingea din 6 metri, după ce a rămas surprinzător de liber după o fază de corner.

MINUTUL 73 – OCAZIE STEAUA! Acelaşi Mihai Costea ajunge în colţul careului mic după un un-doi, dar şutul său din unghi este respins de Lepmets.

MINUTUL 69 – SCHIMBARE LA POLI! Iese Ricketts, intră Alexandru Popovici.

MINUTUL 63 – OCAZIE POLI! Chiş reuşeşte o trecere de efect pe dreapta şi îi centrează bine în 6 metri lui Ricketts, dar canadianul ajunge cu o secundă mai târziu la întâlnirea cu mingea.

MINUTUL 62 – GALBEN LA STEAUA! Bourceanu este cel avertizat.

MINUTUL 58 – OCAZIE STEAUA! Mihai Costea reia spectaculos, dintr-o foarfecă de la 14 metri, în bara transversală.

MINUTUL 56 – OCAZIE MARE PENTRU POLI! Ricketts ratează incredibil şansa de a face 3-0 după ce trage în Stanca de la 7 metri de poartă, apoi reia peste mingea care îi revine din portarul stelist.

MINUTUL 55 – SCHIMBARE LA STEAUA! Iese Florin Costea, intră Nikolici.

MINUTUL 51 – GOOL TIMIŞOARA! Goga reia în poarta goală o mingea respinsă de Stanca la un şut al aceluiaşi atacant, pătruns nederanjat în careul stelist.

MINUTUL 49 – OCAZIE POLI! O lovitură liberă din preajma careului îl găseşte nemarcat pe Scutaru, care nu reuşeşte însă să-l învingă pe Stanca din două încercări.

MINUTUL 46 – SCHIMBARE LA STEAUA! Iese Răduţ, intră Rusescu.

MINUTUL 46 – Începe repriza a doua. Galeria lui Poli face spectacol cu steaguri, fumigene şi scandări.

MINUTUL 45+1 – Prima repriză se încheie. Poli domină clar o echipă a Stelei la fel de ştearsă ca în meciul cu Maccabi Haifa.

MINUTUL 44 – O NOUĂ OCAZIE PENTRU POLI! Goga scapă pe dreapta atacului bănăţean, are unghiul închis, dar şutează în forţă, iar Stanca respinge din nou cu dificultate.

MINUTUL 42 – OCAZIE POLI! Ricketts prinde un nou şut, de la marginea careului, după ce primeşte o pasă fenomenală de la Curtean. Stanca scoate cu greu de la rădăcina barei.

MINUTUL 41 – Steaua îşi recapătă curajul şi încearcă să ameninţe la rându-i poarta adversă. Deocamdată doar plimbă mingea la 40 de metri.

MINUTUL 33 – Timişorenii cer henţ după ce o centrare a lui Mera îl loveşte în mână pe Tănase, în careu. Cristi Balaj a socotit însă că stelistul ţinea mâinile pe lângă corp.

MINUTUL 32 – OCAZIE MARE PENTRU POLI! Goga a trimis peste poartă dintr-o poziţie ideală, de la 10 meri de poarta lui Stanca, mingea revenindu-i după o serie de bâlbâieli ale defensivei steliste la o fază de corner.

MINUTUL 31 – DUBLU GALBEN! Sunt avertizaţi bănăţeanul Scutaru şi stelistul Florin Costea.

MINUTUL 27 – GOOL POLI! Ricketts agaţă o minge în 8 metri şi o trimite pe lângă un Stanca prins pe picior greşit.

MINUTUL 24 – Poli îşi reia atacurile la poarta Stelei. Curtean încearcă un şut de la 30 de metri, în diagonală, dar trimite mult peste.

MINUTUL 23 – Balaj îi iartă din nou pe timişoreni de un cartonaş, după ce Scutare îl ţine din spate, la mijlocul terenului, pe Mihai Costea.

MINUTUL 19 – OCAZIE PENTRU STEAUA! La prima pătrundere a steliştilor în careul timişorean, fundaşii bănăţeni resping un corner până în picioarele lui Mihai Costea care, aflat la 25 de metri, şutează puternic, la firul ierbii. Portarul Lepmets reţine în doi timpi.

MINUTUL 17 – Curtean îl loveşte cu cotul în gură pe stelistul Tibi Bălan, care fugea în urma sa. Arbitrul Cristi Balaj nu a dictat nimic.

MINUTUL 12 – Poli domină. Ricketts scapă singur în careul stelist, dar este în offside.

MINUTUL 7 – OCAZIE PENTRU POLI! Sepsi scapă spre poartă, pe partea stângă, dar, ajuns în colţul careului de 6 metri, şutează peste.

MINUTUL 5 – Lovitură liberă pentru Poli. Goga execută în zid.

MINUTUL 1 – Meciul a început. Sunt aproape 20.000 de oameni în tribunele stadionului ”Dan Păltinişanu”.

………..

UPDATE 20.20 Se cunosc echipele de start:

Poli: Lepmets – Mera, Scutaru, Fl. Ilie, Sepsi – Chiş, Gorobsov, Poparadu, Curtean – Goga, Ricketts

Steaua: Stanca – Mustaţă, Galamaz. Iliev, Latovlevici – Bălan, Bourceanu, Răduţ, Tănase – Fl. Costea, M. Costea

……………………. 

Retrogradată forţat în liga secundă şi ameninţată de propriul patron cu desfiinţarea, Poli Timişoara întâlneşte, în optimile  Cupei României, o rivală de tradiţie, Steaua Bucureşti, formaţie care îşi degradează continuu statura şi prestaţia în teren sub conducerea haotică şi despotică a lui Gigi Becali.

Dăruială pentru Cupă

Este aşadar un derby numai la nivelul intenţiilor şi declaraţiilor. Timişorenii, gazdele întâlnirii, aşteaptă 20.000 de oameni în tribuna stadionului Dan Pălitişanu, dar până miercuri dimineaţa se vânduseră sub 5.000 de tichete. Bănăţenii se autosugestionează cu statistica favorabilă lor în meciurile directe cu Steaua din Cupă – 4-3 este raportul victoriilor -, însă sunt nevoiţi să-i înfrunte pe bucureşteni cu jucători neexerimentaţi la acest nivel, precum Ilie, Sandu, Chiş sau Dăruială. De partea cealaltă, Steaua nu poate renunţa la pretenţia străveche a eventului cupă-campionat, dar mijloacele de care dispune par din ce în ce mai modeste pe măsură ce sezonul avansează. Roş-albaştrii sunt pe 8 în campionat, au fost umiliţi în Europa League o echipă mai slab cotată (vezi acel 0-5 cu Maccabi Haifa) şi sunt vizaţi deja de zvonuri care prevestec o nouă schimbare de antrenor, în condiţiile în care Ilie Stan a adunat abia trei meciuri pe banca tehnică.   

Din “B” în Europa?

Însă tocmai situaţiile critice în care se găsesc Poli şi Steaua ar putea să facă din Cupa României o prioritate. Câştigarea acestei competiţii ar însemna o prezenţă în cupele europene în 2012, perspectivă altfel imposibilă pentru Poli şi improbabilă pentru Steaua.

Echipe probabile:

Poli Timişoara: Lepmets – Mera, Fl. Ilie, Scutaru, Fl. Sandu – Chiş, Tameş, Dăruială, Sepsi – Goga, Axente

Steaua: Stanca – Martinovici, Galamaz, Iliev, Latovlevici – T. Bălan, Bourceanu, Răduţ, Cr. Tănase -M. Costea, Fl. Costea

Arbitru: Cristian Balaj

Meciul va începe la 20.45 şi va fi transmis în direct de Pro TV şi în format live text pe romanialibera.ro.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă